HLK: smijenjen Trpimr Goluža, do lipnja 2019. predsjednik K. Luetić


Trpimir Goluža i Krešimir Luetić

Autor/Izvor: HLK 20180714

Objavljeno: 16.07.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

HLK: smijenjen Trpimr Goluža, do lipnja 2019. predsjednik K. Luetić

Godinu dana prije isteka mandata, smijenjen je predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) doc. dr. sc.  Trpimir Goluža. Na izvanrednoj sjednici održanoj 14. 07. 2018. Skupština HLK je razriješila dosadašnjeg predsjednika, koji je na toj dužnosti bio od 20. 06. 2015. godine. Do redovitih izbori u HLK-u koji će se održati  u lipnju 2019., dužnost predsjednika HLK obnašati će dr.sc. Krešimir Luetić inače prvi dopredsjednik HLK.

 

Izvanredna sjednica Skupštine HLK sazvana je na zahtjev 37 skupštinskih delegata kao i na zahtjev Izvršnog odbora HLK-a, a zbog Izvješća Nadzornog odbora HLK u kojem stoji  da je doc. Goluža bez odluka nadležnih komorskih tijela, protustatutarno, donosio financijske odluke u projektima adaptacije stana u Šubićevoj ulici u Zagrebu, renoviranja prostora Kluba liječnika u Rijeci, intelektualnih usluga te poslovanja s Komorinom tvrtkom kćeri Aortom.

 

Od 148 članova Skupštine HLK, sjednici je unatoč sezoni godišnjih odmora nazočilo njih 99 a Golužina smjenu je izglasana:

 

  • većinom od 88 glasova za razrješenje,
  • dok su 3 delegata bili protiv smjene,
  • a 8 je delegata bilo suzdržano.

 

Trpimira Goluže  nije nazočio izvanrednoj sjednici Skupštine HLK zbog puta u SAD.

 

„Od svibnja traju nesuglasice u HLK, a razlog je tome je financijsko izvješće za prošlu godinu koje Skupština nije prihvatila zbog, kako tvrde, preplaćenih troškova oko adaptacije stana u zagrebačkoj Šubićevoj ulici od 72 m2. Naime, Golužu se optužuje za prekoračenje ovlasti jer je potpisivao dodatne troškove bez da su ih odobrila komorska nadležna tijela.

 

Sporna je i adaptacija Kluba liječnika u Rijeci ali i odluka da se 10 milijuna kuna "viška" sredstva prebaci na tvrtku Aorta koju je osnovala HLK. Zbog ovih razloga članovi Skupštine zatražili su da se o izvješću izjasni Nadzorni odbor koji je zaključio da je predsjednik komore neovlašteno raspolagao s gotovo 700 000 kuna. 

 

Nadzorni odbor također je izvijestio da nisu dobili na uvid tonske zapisnik sa sjednica komorskih tijela jer su izbrisani, a nedostajali su i kompletni zapisnici nekih povjerenstava HLK. „  (Izvor: Jutarnji list 20180714)

 

Nakon što je stiglo izvješće Nadzornog odbora HLK,  37 članova Skupštine zatražilo je sazivanje izvanredne sjednice Skupštine HLK koja je održana 14.07.2018. i na kojoj se Goluži izglasano nepovjerenje. 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.