Pripreme za Badnjak: krumpir ala bakalar (Zelena jela, plavo more)


Kuharicu „Zelena jela za plavo more“ objavili su „Dvostruka duga“ iz Čakovca i „Prijatelji životinja“

Autor/Izvor: Prijatelji životinja 20180828

Objavljeno: 20.12.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Pripreme za Badnjak: krumpir ala bakalar (Zelena jela, plavo more)

Pripreme za Badnjak: najbolja morska jela su ona bez riba, poruka je E-kuharice* „Zelena jela za plavo more” iz koje prenosimo recept „Krumpir ala bakalar“. 

PRIPREMA:

1. Povrće narezati na ploškice od oko 4 mm.

2. Zažutjeti sitno nasjeckani luk i, kada dobije malo boje, dodati usitnjeni češnjak.

3. Dodati ostatak povrća, začine i vodu te poklopiti.

4. Kada provri, povremeno zaklopljeno protresti.

5. Kuhati oko 30 minuta.

6. Nakon 30 minuta dodati usitnjeni peršin i ponovo  protresti. Pustiti 10 minuta da se okusi prožmu. 


SASTOJCI :

Krumpir - 1 kg

Luk - 520 g

Češnjak - 4 režnja

Rajčica - 520 g

alge*, usitnjene - 2 žlice (za blaži morski okus, dodati manje algi)

slatka mljevena paprika - 2 žličice

sol - 2 žličice

maslinovo ulje - 3 žlice

papar - ½ žličice

peršin, svježi, usitnjeni -  1žlica

lovorov list - 1 list

voda – oko 1 l  

*Kuharicu „Zelena jela za plavo more“ objavili su ljetos  „Dvostruka duga“ iz Čakovca i „Prijatelji životinja“. Autorica jela i fotografija  Ana Mihalić u predgovoru navodi da je ova kuharica nastala u želji da nas nadahne da i dalje uživamo u blagodatima mora kroz njegovo bilje, odnosno alge, kao i da mnoga jela možemo jednostavno prilagoditi tako da ne uključuju ribe i ostale živuće stanovnike voda.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.