Dr. Miro Šimun Alebić iz Rodilišta Podobnik, dobitnik Medis Awards 2018


Miro Šimun Alebić

Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 4.12.2018.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dr. Miro Šimun Alebić iz Rodilišta Podobnik, dobitnik Medis Awards 2018

Dr. sc. Miro Šimun Alebić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist humane reprodukcije – jedan je od tri hrvatska dobitnika prestižne nagrade Medis Awards for Medical Research*. Dr. Alebić je voditelj Odsjeka za medicinsku oplodnju Rodilišta & Poliklinike Podobnik a ovu je nagradu dobio za rad na proučavanju neplodnosti. Istraživao je kod kojih su pacijentica s neplodnošću do sada poznati markeri ovarijske rezerve nepouzdani i tako je stručnjacima za reprodukciju omogućio definiranje tih bolesnica te izbor najboljeg oblika liječenja.

 

Svrha nagrade Medis Awards for Medical Research* je potaknuti liječnike i farmaceute da uz dnevnu kliničku praksu nastave sa znanstvenim istraživanjem, nagraditi njihov rad, istaknuti pozitivne primjere te zajedničkim nastojanjem za unapređenje struke pomoći pacijentima.

 

Biografija:

Dr. sc. Miro Šimun Alebić, specijalist ginekologije i porodništva, subspecijalist humane reprodukcije

1996. g diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu

2004. postaje specijalist ginekologije i porodništva nakon specijalizacije u KB Merkur

2004.- 2006. Zaposlen u Poliklinici Nemetova,

2005. -2006 zamjenik ravnatelja Poliklinike Nemetova

2006. -2014. Odsjek reprodukcijske medicine Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac

2010. – subspecijalist humane reprodukcije

2010. -2014. Voditelj Odjela humane reprodukcije Kliničke bolnice Merkur

2014. Doktorirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku s temom iz područja sindroma policističnih jajnika

2014. voditelj Odsjeka za medicinsku oplodnju Specijalne bolnice Podobnik


Autor je više znanstvenih članaka u prestižnim stručnim časopisima i nagrađivani predavač na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima. Glavni su mu stručni i znanstveni interesi iz područja predviđanja ishoda postupaka medicinski pomognute oplodnje, terapijskih protokola u pacijentica sa smanjenom rezervom jajnika te patofiziologije sindroma policističnih jajnika. (Izvor; https://www.podobnik.hr/portfolio/dr-sc-miro-simun-alebic/  Rodilište & Poliklinika Podobnik, Sv. Duh 112, Zagreb. Odjeli: Trudnička i ginekološka ambulanta, Medicinski potpomognuta  oplodnja, Neurološka i kardiološka ambulanta, Rodilište, Hitna služba (0-24h). Dani otvorenih vrata: svake prve subote u mjesecu, između 9 i 11 sati, svi zainteresirani mogu posjetiti i razgledati rodilište te dobiti sve potrebne informacije.)

 

 

Medis Awards for Medical Research

Medis Awards je prestižni natječaj za liječnike i farmaceute iz 8 zemalja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Slovenija i Srbija)., koji se natječu sa svojim najboljim znanstveno-istraživačkim radovima s područja gastroenterologije, ginekologije, intenzivne medicine (s anesteziologijom), neurologije, oftalmologije, pedijatrije, pulmologije (s alergologijom). Pobjednici natječaja dobivaju brončanu skulpturu "Budućnost" i financijski poticaj za daljnji istraživački rad u iznosu od 2.500 eura.

Na natječaju se može sudjelovati sa znanstveno-istraživačkim radovima koji su predstavljeni člankom objavljenim u afirmiranim znanstvenim publikacijama s faktorom utjecaja (ImpactFactor) iznad 1,5. 

 

Samo prošle godine, 2017.-te, iz Hrvatske je pristiglo  40 prijava/znanstvenoistra­živačkih radova.

U razdoblju 2014.-2018., hrvatski liječnici i farmaceuti dobitnici su 11 pobjedničkih nagrada koje su ostavile trag i u međunarodnoj medicinskoj sferi. Izdvajamo dobitnike za 2018.: Miro Šimun Alebić iz Rodilišta i poliklinike Podobnik u Zagrebu te Mario Ćuk i Ivan Škegro iz KBC Zagreb.


„Medis Awards“ je pokrenula tvrtka Medis s ciljem isticanja pozitivnih primjera liječnika i farmaceuta koji se, uz redovitu kliničku praksu, bave i znanstveno-istraživačkim radom te doprinose unapređenju liječenja i dijagnostike, a samim time i dobrobiti pacijenata.Ovo prestižno međunarodno natjecanje, održava se već petu godinu za redom, od 2014. godine.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.