Učilište AMBITIO: usavršavanja za voditelje u zdravstvenom turizmu


Autor/Izvor: Izvor: https://uciliste-ambitio.hr/zdravstveni-turizam/nastavni-plan-i-program/

Objavljeno: 4.03.2019.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Učilište AMBITIO: usavršavanja za voditelje u zdravstvenom turizmu

Raspisan natječaj za upis nove, 4. generacije polaznika u program usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenom turizmu. Upisi kandidata od 8. do 15. svibnja 2019. Početak predavanja planiran je u svibnju 2019. godine.

 

Program usavršavanja za voditelje u zdravstvenome turizmu (medicinski turizam, lječilišni turizam, wellness) je prvi program ovakve vrste u  Hrvatskoj a provodi ga Učilište Ambitio:

  •  u trajanju 6 mjeseci. 
  • provodi se kombiniranom multimedijskom nastavom(e-učenje) i redovitom nastavom,
  • ovakvim inovativnim načinom provedbe obrazovanja omogućeno je pohađanje obrazovanja polaznicima iz cijele Hrvatske uz smanjene troškove putovanja, a vrijeme provedbe prilagođeno je radnom vremenu i obvezama polaznika.

 

Program usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenom turizmu na Učilištu Ambitio,odobrilo je Ministarstva znanosti i obrazovanja kao formalni program koji se upisuje u e-radnu knjižicu a program je  podržao  Sektor za turizam HGK.

 

Usavršavanja za voditelja/icu u zdravstvenome turizmu provodi se kroz 12 nastavnih cjelina s renomiranim predavačima:

 

(01) Medicinski aspekti i rizici u zdravstvenom turizmu

Predavač:DENIS KOVAČIĆ (56),pomoćnik ministra zdravlja za zdravstveni turizam, liječnik fizijatar s poslijediplomski studij Menagement u zdravstvu (Medicinski fakultet u Zagrebu  – London School of Economic)

Profesionalno iskustvo: liječnik u nekoliko zdravstvenih ustanova; ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice; član Uprave „Sunce Koncerna“ d.d.  Zagrebu/ direktor sektora zdravstva i zdravstvenog turizma; član Uprave Zdravstveno-turističkog centra Nin d.o.o.; zamjenik ravnatelja Poliklinike Medikol u Zagrebu: ravnatelj Poliklinike za reumatske bolesti, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “dr. Drago Čop” Mihanovićeva 3, Zagreb

Autor i koautor više znanstvenih i stručnih članaka iz područja fizikalne medicine i rehabilitacije i srodnih područja. Koautor knjige „Kako živjeti sa multiplom sklerozom”.


(02) Dobri primjeri iz prakse – Medicinski turizam Specijalna bolnica Sv. Katarina

Gost predavač: JADRANKA PRIMORAC, dipl. oec. 

Jadranka Primorac, dipl. oec. je suvlasnica te članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarine, jedne od najvećih privatnih bolnica u Republici Hrvatskoj. Zadužena je za financijska i strateška pitanja, a trenutačno vodi najznačajniju inozemnu investiciju u privatnom sektoru hrvatskog zdravstva, te sudjeluje u strateškom kreiranju novih oblika prodajnih platformi s ciljem što veće dostupnosti hrvatskog zdravstvenog sustava stranim državljanima.

Gđa Primorac jedan je od glavnih pokretača razvoja i promocije  zdravstvenog turizma u Republici Hrvatskoj pri čemu kontinuirano surađuje s međunarodnim institucijama, tvrtkama i ekspertima za branding destinacija, a koji se bave zdravstvenim turizmom kako bi Republika Hrvatska postala što prepoznatljivija i dostupnija stranim pacijentima koji se žele liječiti izvan svojih matičnih zemalja. U tom smislu sudionica je brojnih konferencija i simpozija u zemlji i inozemstvu te redovito objavljuje članke u domaćim i stranim medijima. Gđa Primorac bivša je profesionalna diplomatkinja te bivša savjetnica trojici ministara vanjskih poslova za gospodarska pitanja. Predsjednica je Udruge privatnih bolnica, poliklinika i ustanova za zdravstvenu skrb pri HUP (Hrvatskoj udruzi poslodavca). Intenzivno surađuje s Europskom unijom privatnih bolnica (UEHP) koja broji preko pet tisuća najvećih privatnih bolnica u zemljama EU.

 

(03) Poduzetništvo u zdravstvenom turizmu

Predavač: ŽELJKO POPOVIĆ (55), direktor marketinga s višegodišnjim marketinškim iskustvom u renomiranim agencijama.  Diplomirao je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a svoju profesionalnu karijeru od samog početka do danas gradi u području marketinga.

Profesionalno iskustvo: asistent direktora marketinga Globus holdinga, produkcijske kuće TV Mreža i Obiteljskog radija;  account manager za klijente u marketinškoj agenciji McCann Erickson Senior Brand Managera za Ožujsko pivo u Zagrebačkoj pivovari; izvršni direktor agencije Bruketa&Žinić; izvršni direktor agencije EP’64 iz koje kasnije nastaje ZOO agencija (Zona originalnog oglašavanja) i druge. Također je član radne skupine za izradu poduzetničkog modula obrazovnog programa za Voditelja zdravstvenog turizma Učilišta Ambitio u Zagrebu.

 

(04) Organizacija poslovanja u zdravstvenom turizmu,

(05) Informatičke tehnologije u zdravstvenom turizmu,

(06) Marketing u zdravstvenom turizmu

Predavač: BUGA ORBAN (27), voditelj marketinga za domaća i strana tržišta u dentalnom turizmu. Završila MBA studij marketinga na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).

Profesionalno iskustvo: Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM); trgovačko društva Adacta (implementaciju ERP i CRM sustava);. ŠTIMAC centar dentalne medicine

 

(07) Wellness aspekti i rizici u zdravstvenom turizmu

Predavač: SANDRA MARTINČIĆ (54), pomoćnica ravnatelja za komercijalne poslove Thalasso wellness centra Opatija, diplomirana ekonomistica ugostiteljsko turističkog smjera.

Profesionalno iskustvo: turistička agencija „Kvarner Express; hotelsko poduzeće Liburnia Riviera Hoteli,pomoćnica direktora Profitne grupe, a zatim  šefice prodaje kada LRH upravlja s 17 hotela na opatijskoj rivijeri te jednim autokampom. Izgradnjom Thalasso wellness centra Opatija, koji djeluje u okviru Thalasotherapije Opatija, 2005. godine dolazi na radno mjesto pomoćnice ravnatelja za komercijalne poslove gdje i danas radi. Aktivana u tijelima turističkih zajednica kako Županije tako i lokalnih. Članica je  UV Klastera Zdravstvenog turizma

 

(08) Lječilišni aspekti i rizici u zdravstvenom turizmu

Predavač: MARCEL MEDAK (47), ravnatelj Bizovačkih toplica, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma u Hrvatskoj gospodarskoj komori. Magistar kineziologije. Dodatno se usavršavao na interdisciplinarnom poslijediplomskom specijalističkom studiju „Zdravstveni turizam“ u Opatiji  i stekao zvanje sveučilišnog  specijaliste zdravstvenog turizma ( univ. spec. oec.).

Profesionalno iskustvo: profesor tjelesnog odgoja i voditelj fitness kluba u Pločama; ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice; ravnatelj Bizovačkih toplica. Aktivno sudjeluje u radu UPUZ (Udruga poslodavaca u zdravstvu), UPUHH (Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske) te je tajnik Klastera termi RH osnovane u Ministarstvu zdravlja 2015.  Bio je i predsjednik Zajednice za zdravstveni turizam pri HGK.

Od  2016. godine postaje član Turističkog vijeća HTZ-a zadužen za područje središnjeg i istočnog dijela kontinentalne Hrvatske i posebne oblike turizma.Na međunarodnom planu je član izvršnog odbora EHTTA (European Historical Termal Town Association) udruge europskih povijesnih termalnih gradova sa sjedištem u Brusellu.

 

(09) Komunikacija u zdravstvenom turizmu

Predavač: SANJA JOZIĆ (33), psiholog, predavač na nacionalnim i međunarodnim stručnim skupovima za odgojno-obrazovne djelatnike

Profesionalno iskustvo: stručni suradnik psiholog u Udruzi za djecu s posebnim potrebama; autor je i voditelj niza projekata na gradskog, državnoj i europskoj razini te EU projekata financiranih iz programa Mladi na djelu, Programa za cjeloživotno učenje i Europskog socijalnog fonda te IPA IV programa; stručni suradnik psiholog u Dječjem vrtiću Gajnice;

vanjski stručni suradnik u Osnovnoj Montessori školi „Barunice Dedee Vranyczany“

Značajno iskustvo na području komunikacijskih vještina i redovito sudjeluje kao predavač na gradskim, državnim i međunarodnim stručnim skupovima za odgojno – obrazovne djelatnike

Sudjelovala je u izradi nastavnih sadržaja za predmet „Komunikacijske vještine u zdravstvenom turizmu“na Učilištu Ambitio.

 

(10) Turistička ponuda na destinaciji

Predavač: BOŽENA ŠMIT(49), prof. geografije

Profesionalno iskustvo:  zaposlena u Gimnaziji Tituša Brezovačkog i Gornjogradskoj gimnaziji u Zagrebu. U sklopu dodatne nastave iz geografije, bavi se organizacijom i vođenjem terenske nastave u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Italija, Mađarska, Njemačka, Slovenija, Češka).

 

(11) Prodaja u zdravstvenom turizmu

Predavač: ALFRED FRANKOVIĆ (49), klaster manager Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera. Diplomirani inženjer brodostrojarstva.

Profesionalno iskustvo: voditelj distributivnog centra u Lošinjanka d.d.; komercijalist u Jadranka d.d; terenski komercijalist u AWR International d.o.o.; regionalni direktor i voditelj Raiffeisen stambena štedionica d.d.; voditelj prodaje u Dogma nekretnine d.o.o.; klaster menadžera u koordiniranju 29 članica  Klastera zdravstvenog turizma Kvarner.

 

(12)Pravni propisi i standardi u zdravstvenom turizmu

Predavač: KREŠIMIR ŠKOF (59), pravnik,  osnivač i dopredsjednik Udruge pravnika u zdravstvu, osnivač i dopredsjednik Klastera Termi RH

Profesionalno iskustvo: tajnik i rukovoditelj Konstruktor Zlatar; suvoditelj investicije u Arma Zagreb i direktora društva Končar-Arma. Rukovoditelj službe za pravne, kadrovske i opće poslove i zamjenik ravnatelja  u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Član je Zajednice zdravstvenog turizma u HGK  te od početka radi na promociji zdravstvenog turizma i  nastojanjima da se pravni propisi RH, osobito Zakon o zdravstvenoj zaštiti i Zakon o pružanju usluga u turizmu, usklade s potrebama zdravstvenih ustanova koje mogu i trebaju  biti nositelji zdravstvenog turizma RH, osobito jer iza njih stoji  stoljetna tradicija pružanja tih usluga. Sudjeluje u programu usavršavanja za voditelja u zdravstvenom turizmu u Učilištu Ambitio.

Osnivač je i dopredsjednik Klastera Termi RH koja se bavi promicanjem zdravstvenog turizma u zdravstvenim ustanovama i trgovačkim društvima koja koriste ljekovite prirodne čimbenike, a ujedno preko Ministarstva zdravlja i Zavoda za zdravstveni turizam nastoji ishoditi promjene u legislativi i združeno marketinški promiče zdravstveni turizam u EU. Osnivač je i dopredsjenik Udruge pravnika u zdravstvu te aktivno sudjeluje s radovima iz oblasti zdravstva na kongresima s međunarodnim sudjelovanjem pravnika zaposlenih u zdravstvu.

 

 

 

UČILIŠTE AMBITIO, Kuniščak 1A, 10 000 Zagreb e-mail: mia.bolf@uciliste-ambitio.hr 

Upisi kandidata vršit će se od 8. do 15. svibnja 2019. godine odnosno do popunjenja slobodnih mjesta. Početak predavanja planiran je u svibnju 2019. godine.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.