Aprilili: Danas ne možeš izvalit šalu a da se netko ne uvrijedi


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 1.04.2019.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Aprilili: Danas ne možeš izvalit šalu a da se netko ne uvrijedi

U današnje doba ne možeš više ništa napraviti, u području humora pogotovo, a da se zbog toga netko ne uvrijedi. Još nam je svima u sjećanju duhoviti motivacijski poklič „Vježbaj p………….. !“ gospodina Tonija kojeg su novinari televizije N1 zaustavili na Cvjetnom trgu sredinom siječnja 2019. godine.

 

Njemu su 82, i  nikada nije bio bolestan.  Za kraj tog poluminutnog priloga rekao je još da gripa ne postoji i dao savjet kolegama penzionerima kako da sačuvaju zdravlje i rasterete zdravstveni sustav: „Vježbaj, pizdatimaterina!", podviknuo je izgovarajući ove zadnje tri riječi kao da je jedna.

 

Zahvaljujući toj izjavi Taljat Toni Selmani je učas  postao  medijska zvijezda! Snimka njegove  izjave  proširila se medijskim prostorom brzinom munje.

 

Ništa čudno, u najdepresivnijem mjesecu u godine, ovakva osvježavajuća  pojava  na televiziji,  došla nam je kao melem na ranu! To je bio jedan od rijetkih medijskih trenutaka koji nam je u ova nimalo duhovita vremena stavio osmijeh a lice.

 

No, nakon Tonijeva inicijalnog pojavljivanja na N1 sredinom siječnja, svi su značajniji mediji odlučili  iskoristiti Tonijevu novostečenu popularnost pa su ga pozivali u  emisije od jutarnjeg programa do  Šprajcova ve­černjeg showa. Toni je, počeo „iskakati iz paštete“… Mediji su ga u borbi za gledanost „potrošili“ i „izlizali“  i nisu dopustili da Tonijevo medijsko pojavljivanje ostane na razini šale jednog penzionera koji je nešto "provalio" i sve nas time dobro nasmijao i zabavio.

 

K tome,  neki su se ljudi našli uvrijeđeni njegovim motivacijskim pozivom na vježbanje u kojem je upotrijebio spontanu psovku u kojoj je tri sporne riječi žustro spojio u jednu  („Vježbaj, p…………..!"). Zamjerili su mu i komentar da gripa ne postoji, uspoređujući ga sa saborskim zastupnikom Pernarom i njegovim nadriliječništvom.

 

„U današnje doba, ne možeš više ništa napraviti, u području humora pogoto­vo, a da se zbog toga netko ne uvrijedi… Toniju se nipošto ne može zamjeriti što je odlučio iskoristiti popularnost za malo razonode u inače monotonim umirovlje­ničkim danima. Za prigovor o nadriliječništvu i psovci koja je uvrijedila mnoge, važno je znati sljedeće: nit' je to nadriliječništvo nit' je psovka!

 

Nije nadriliječništvo kada neki penzić koji za sebe ne tvrdi da je liječnik niti njegove izjave mogu utjecati na bilo koga, na cesti izrekne neki svoj stav koliko god to bilo neutemeljeno u znanosti.

 

To je nešto sasvim bezazleno, a može, kao što je to ovdje bio slučaj, biti i duhovito.

 

Kada to učini saborski zastupnik, da se samo kratko referiram na sasvim promaše­ne usporedbe s Pernarom, to je itekako opasno.

 

Isto tako, ona Tonijeva psovka, kada bi to zaista bila psovka, a ne filozofija slična onoj "Jebe mi se" autora Johna C. Parkina za koju sasvim ispravno tvrde da je najuzvišeniji duhovni put, mnogo je manje uvredljiva od svega ostaloga čemu sva­kodnevno svjedočimo u javnom diskursu…“ (Izvor: Večernji list 20190201, kolumna „Ruža Mire Para“

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.