Uskrs 2019.: knjiga J. Hubera „Odakle dolazimo? Kamo idemo? Istraživanje vječnosti."


Autor/Izvor: Večernji list 20190309

Objavljeno: 19.04.2019.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Uskrs 2019.: knjiga J. Hubera „Odakle dolazimo? Kamo idemo? Istraživanje vječnosti."

Sveučilišni profesor i dvostruki doktor, medicine i teologije Johannes Huber autor je knjige „Woher wir kommen.Wohin wir gehen. Die Erforschung der Ewigkeit„ (Odakle dolazimo? Kamo idemo? Istraživanje vječnosti)

 

„Vjera je za mene viseća ležaljka u kojoj  se osjećam sigurnim i zaštićenim. To mi pomaže i u mom liječničkom pozivu, jer liječnici su sa smrću uživo konfrontirani gotovo dnevno, za razliku od filozofa koji o smrti razmišljaju za stolom. A oni koji umiru u potrazi su za odgovorom kamo idu, je li to njihov definitivan kraj ili postoji i život nakon smrti.“- odgovor je Johannesa Hubera, na pitanje  što za njega osobno znači vjera u Boga.

 

Ugledni austrijski sveučilišni pro­fesor i dvostruki doktor, medicine i teologije, po majci gradišćanski Hrvat, Johannes Huber (73), objavio je krajem 2018. godine   knjigu „Woher wir kommen.Wohin wir gehen. Die Erforschung der Ewigkeit.“ („Odakle dolazimo? Kamo idemo? Istraživanje vječ­nosti" ), koja je hipotezama o životu nakon života i prije rođenja te kompatibilnosti vjere i znanosti izazvala veliko zanimanje austrijske javnosti.

 

U  intervjuu za Večernji list  20190309, prof. Huber je između ostaloga govorio i o zagrobnom životu i uskrsnuće kao sre­dišnjim pitanjim kršćanstva te dijalogu s ateistima koji tvrde da vje­ra nema znanstvene osnove i degradiraju vjernike:

„Vjerovati u zagrobni život i uskr­snuće danas se doživljava kao izraz nečijeg neznanja i neukosti. I osobno sam se našao na meti nekih znanstvenika koji su mi predbacili da svoj medicin­ski autoritet koristim za glasova­nje za Boga. Mislim da bi Crkva morala biti odlučnija i glasnija. Neki njezini predstavnici doslovce se više ne usuđuju nagovještavati ova sre­dišnja kršćanska poslanstva od straha da će biti ismijani te su ih prekodirali u aktivnosti milo­srđa, solidarnosti i Caritasa, što nije dobro.

Takva netolerantnost prema vjernicima nije bila ni u  vrijeme inkvizicije prije 500 go­dina.Današnje društvo, ali i EU, ta­kođer koriste svaku priliku da transcendentalne sadržaje prika­žu u lošem svijetlu, i to mi smeta.“  (Izvor: intervjuu za Večernji list  20190309, Snježana Herek)

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.