Predstavljamo davatelje stipendija “Za zene u znanosti”


Autor/Izvor: www.stipendije.info

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Predstavljamo davatelje stipendija “Za zene u znanosti”

Programa stipendiranja “Za žene u znanosti“ provode L’Oreal te hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture

 

Stipendije “Za žene u znanosti“ dodjeljuju se u Hrvatskoj već petu godinu za redom  a namijenjene su mladim znanstvenicama, do 35 godina s područja prirodnih znanosti, biotehnike i medicine. Ovaj programa stipendiranja za znanstveno istraživanje provode L’Oreal Adria  te  hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture . “Za žene u znanosti“ je  internacionalni program  društveno odgovornog poslovanja kozmetičke kuće L’Orealov  a u hrvatskoj  je saživio tek poslijednjih  pet  godina. Namijenjen je mladim znanstvenicama  u posljednjoj fazi pripreme doktorske disertacije s područja  biotehnike, medicine te interdisciplinarnih znanosti, kako bi ih se potaklo da nastave karijeru u području   prirodnih znanosti, na kojem su žene, mnogo manje prisutne  od muških predstavnika. Dobivanje L’Orealove stipendije  je veliko stručno priznanje, mladim znanstvenicama, prepoznatljivo u hrvatskim akademskim krugovima ali i velika financijska pomoć vrijedna čak 4.000 eura. Donosimo  izjave dviju dobitnica stipendije:

 

Danijela Horvatek, nacionalna stipendistica Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L’OREAL ADRIA 2009.

“Drago mi je što su članovi komisije prepoznali vrlo zanimljivu i aktualnu temu doktorata, po prvi puta iz područja veterinarske medicine. Dobivena nagrada omogućila mi je završetak dosadašnjih, te početak novih istraživanja vezanih uz moj znanstveni rad, ali i prisustvovanje kongresu u Sjedinjenim Američkim Državama”.

 

Ivana Vinković Vrček, nacionalna stipendistica Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i L’OREAL ADRIA 2007.

“Ovim priznanjem pružila mi se prilika postati uzorom žene znanstvenice, a time se podupire i moj budući znanstveni rad. Ovaj program može omogućiti ženama znanstvenicama da svoj doprinos ljudskom društvu daju u punini svog ženskog bića: da se izvuku iz nametnute matrice muškog načina razmišljanja i da pokažu kako funkcionira žena u znanosti i u društvu”. Stipendije “Za žene u znanosti“ dodjeljuju se u Hrvatskoj već pet godina za redom a natječaj “Za žene u znanosti 2011” je otvoren do 28.10.2011.

 

Natječaj za stipendije  "Za žene u znanosti"za 2011. godinu

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.