Pokrenuta Facebook zajednica „Želim studirati u inozemstvu“


IRO Facebook zajednica „Želim studirati u inozemstvu”

Autor/Izvor: www.stipendije.info

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Pokrenuta Facebook zajednica „Želim studirati u inozemstvu“

Novi izvori informacija i savjeta o studiranju u inozemstvu

 

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je novi internetski servis koji će svim zainteresiranima omogućiti pristup informacijama o studiranju u inozemstvu putem društvene mreže Facebook. Na Facebook zajednici „Želim studirati u inozemstvu“ bit će svaki dan predstavljene obavijesti, savjeti i video sadržaji vezani uz studiranje u inozemstvu a svi zainteresirani će moći  postaviti pitanja obrazovnim savjetnicima i studentima koji imaju iskustvo studiranja u inozemstvu.Institut za razvoj obrazovanja (IRO) pokrenuo je taj novi internetski servis s ciljem poticanja interesa studenata u Hrvatskoj za međunarodnu mobilnost, budući da broj hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu zaostaje za europskim prosjekom.

Nacionalni europski prosjek mobilnosti studenata je 2,7%  no u nekim europskom državama je taj postotak znatno viši. Tako 5% Švicaraca, 10% Iraca i čak 16% Islanđana studira izvan domovine.
Iako ne postoje sustavni podaci o hrvatskim studentima koji studiraju u inozemstvu – izuzev za hrvatske studente u SAD - procjenjuje se da će u akademskoj godini 2011./2012. ukupno 1036 studenata, odnosno 0,6% studenatske populacije imati iskustvo studiranja u inozemstvu. Navedeni podatak sugerira da mobilnost hrvatskih studenata značajno zaostaje za europskim prosjekom.

Nova Facebook zajednica „Želim studirati u inozemstvu“  Instituta za razvoj obrazovanja  predstavlja platformu na kojoj će svi zainteresirani za studiranje u inozemstvu moći saznati korisne informacije o mogućnostima mobilnosti. Iz Europske Zajednica će dolaziti obavijesti o stranim sveučilištima i studijskim programima, o natječajima za stipendije, o iskustvima studenata kao i korisne informacije vezane za standardizirane testove potrebne za studij u inozemstvu. Svi članovi Facebook zajednice moći će postavljati pitanja obrazovnim savjetnicima IRO-a, alumnijima i uključiti se u raspravu s ostalim članovima zajednice, što predstavlja novitet u korištenju društvenih mreža za svrhu obrazovnog savjetovanja u Hrvatskoj.

Institut za razvoj obrazovanja je nevladina i neprofitna organizacija koja od 1999. godine besplatno informira i savjetuje studente i učenike o mogućnostima studija u inozemstvu, s posebnim naglaskom na SAD i Europu.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.