HZZO omogućava zapošljavanje 274 stažista u sustavu ali i reže cijene


Autor/Izvor: drHorvat br 135

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

HZZO omogućava zapošljavanje 274 stažista u sustavu ali i reže cijene

Na  sjednici Upravnog vijeća  HZZO-a od 24.05.2011. odlučeno je da će HZZO   isplaćati 20 %  niže cijene za neke  usluge zdravstvenim ustanovama. Radi se o magnetskoj rezonanciji, kompjutoriziranoj tomografiji (CT) i ortodontskim uslugama. Dodatno je snižena i cijena PET/CT pretrage, što je omogućio početak proizvodnje radiofarmaka u Institutu “Ruđer Boškovića i registracija pri Agenciji za lijekove i medicinske proizvode.

U HZZO-u čvrsto drže “financijske” uzde.  HZZO je smanjio izdatke lijekova na recept tako što je isposlovao sniženje cijena lijekova te  kontinuirano provodi  kontrolu liječnika pri propisivanju lijekova. Troškovi su smanjeni i zbog kontinuiranog provodjenja kontrole liječnika u propisivanju bolovanja. Tako je   HZZO  u prvom tromjesečju 2011. godine imao pozitivan financijski rezultat od 101 milijun kuna.

Na  svibanjskoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a  donesena je i odluka vezana uz  nedostatak liječnika. Primit će se  274 nova zdravstvena radnika kojima je osiguran plaćeni pripravnički staž u ugovornim zdravstvenim ustanovama i ugovornim subjektima HZZO-a.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.