Renomirani sportaši i bizarne sportske ozljede


Njemačka skakačica u vis Ariane Friedrich

Autor/Izvor: Večernji list

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Renomirani sportaši i bizarne sportske ozljede

Kako treneru objasniti da ste pet mjeseci "out" zbog urina svog psa. U „Večernjem listu“ od 25.svibnja 2011. novinar Karlo Ledinski  piše o tragikomičnim ozljedama istaknutih sportaša. U nastavku izdvajamo nekoliko najbizarnijih.

Nogometaš Darren Barnard, bivši Barnsleyev vezni igrač, pauzirao je pet mjeseci jer se okliznuo na urin svog psa te ozlijedio ligamente koljena. Još je jedan kućni ljubimac „zaslužan“ za bolovanje svog vlasnika. Njemačka skakačica u vis Ariane Friedrich propustit će sezonu zbog bizarnog razloga-ugriza mačke. Najveća konkuren­tica Blanke Vlašić branila je svog mačka od pobjesnjele životinje koja ju je na kraju dvaput ugrizla, te joj tako dokrajčila iscrpljeni organi­zam zbog prijašnjih zdrav­stvenih problema.

Da ribolov nije samo relaksacija od stresne karijere, pokazuje slučaj bivšeg vratara engleske reprezentacije Davida Jamesa. On je stra­dao pokušavajući iz vode izvaditi šarana. Iščašio je ra­me te pauzirao tri tjedna.

Najbizarnija ozljeda, odno­sno smrt na sportskom te­renu dogodila se 1995. go­dine, kada je indonezijskog nogometaša Mistara za vrijeme treninga pregazilo krdo svinja! Utjeha mu si­gurno nije bila što mu je na sprovod došlo 70.000 ljudi.

Među ozlijeđenim sportašima pehistima, ima najviše nogometaša. Santiago Cañizares, tada prvi vratar španjolske reprezentacije, propustio je Svjetsko prvenstvo 2002. godi­ne zato što mu je u hotelskoj sobi na nogu pala i razbila se bočica losiona za brijanje te mu je od toga stradala te­tiva na nožnom palcu.

Argentinac Martin Palermo ne pamti po dobrom igranje u Villarrealu. Dok je stavio gol s navijačima oni su slučajno na njega srušili reklamu te mu slomili nogu. Ili slučaj jednog  drugog nogometaša. Vratar Manchester Uniteda iz 1975. godine Alex Stepney je za vrijeme utakmice vičući na suigrače iščašio čeljust!

Najviše bizarnosti dogodi­lo se na Otoku. Primjerice, omaleni igrač Aston Ville Alan Wright istegnuo je koljeno pokušavajući do­hvatiti papučicu gasa svog novog ferrarija. Propetog je „konjića“ nakon toga prodao, te kupio range-rover.

Dok su neki sportaši imali peh, bejzbolaš John Smol­tz za ozljedu si je apsolutno sam kriv. Naime, zaradio je opekline dok si je pe­glao dres, koji nije bio na daski za peglanje, već na njemu!

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.