Odluka japanske vlade o maksimalnoj širini struka državnih službenika


Autor/Izvor: SUPRA prema metro.portal.hr

Objavljeno: 21.09.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Odluka japanske vlade o maksimalnoj širini struka državnih službenika

Hoće li ova ideja naći put do predizbornog programa hrvatskih političkih stranaka?

 

Kako jednom jedinom mjerom postići trostruki efekt: smanjiti glomazni birokratski aparat, potaknuti proizvodnju i poboljšati zdravlje nacije? Jedna od mogućnosti je preslikati mjere japanske vlade koja je  donijela odluku o maksimalnoj širini struka za državne činovnike. Iako su donedavno Japanci bili  jedna od najmršavijih nacija na svijetu,  danas  je već 5% stanovništva pretilo.  Čak je i nacija tradicionalno dobrih prehrambenih navika u zadnjih  15 godina poprilično „popustila" kada je održavanje linije u pitanju, što mogu zahvaliti snažnom kulturološkom utjecaju Amerike, ali i ostatka zapadnog svijeta.

Kako bi se uspješno borila protiv  epidemije pretilosti, japanska je vlada donijela mnoge radikalne odluke, među kojima je svakako najkontroverznija bila ona o maksimalnoj širini struka za zaposlenike u javnim službama. No,  poduzetni japanski duh  je odgovorio  tržišnim lansiranjem  tajica, nazvanih MXP Calorie Shaper Pants, za kojima je poludjela cijela nacija.

U čemu je fora i što to razlikuje ove hlače za mršavljenje od drugih sličnih, uglavnom neuspješnih pokušaja?  Japanske hit  hlačice su poprskane smolom, koja ih čini poprilično krutima – no ne i neudobnima, jer korisnici tvrde da ih uopće ne primjećuju, jednom kad se naviknu na njih. Upravo taj sastojak, odnosno smola, djeluje tako da osoba koja nosi hlačice mora trošiti više energije u obavljanju svakodnevnih zadataka. Prema tvrdnji proizvođača, na ovaj se način izgubi i do 210 dodatnih kalorija tjedno, odnosno i do 12.000 kalorija godišnje.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.