Steve Jobs u 56 godini izgubio bitku s rakom gušterače


Steve Jobs Izvor:forbes.com

Autor/Izvor: Večernji list 071011

Objavljeno: 7.10.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Steve Jobs u 56 godini izgubio bitku s rakom gušterače

“Steveova genijalnost, strast i energija bile su izvor nebrojenih inovacija koje su obogatile i poboljšale živote svih nas” – piše u Appleovom priopćenju

 

Otišao je čovjek koji je promijenio svijet tehnologije i njenu primjenu u svakodnevici. “Pokazao nam je koliko je važno raditi ono što smatramo doista bitnim, raditi to predano i sa srcem. Iako više fizički  nije ovdje, tu je njegova ostavština, od praktičnih rješenja za kvalitetniji život u svijetu potpune povezanosti do lekcije o tome kako nedostatke pretvarati u prednosti, kako preskakati prepreke” – riječi su Ivice Mudrinić, koji je prvi u Hrvatskoj predstavio Jobsov mobitel.

“Steve je bio dovoljno hrabar da razmišlja drukčije, dovoljno samouvjeren da vjeruje kako može promijeniti svijet i dovoljno talentiran da to doista može učiniti” - američki predsjednik Obama oprostio se tim riječima od svog prijatelja koji mu je  u veljači ove godine, iako već tada teško bolestan, pomogao  i dao svoj doprinos  na  Motivacijskom okupljanju u San Franciscu. Tada su na dnevnom redu  bili prijedlozi za istraživanje i razvoj tehnologije  koji bi trebali doprinjeti tome da u pet godina SAD udvostruče izvoz i zaposle milijune novih Amerikanaca.

“Posao čini velik dio života i jedini način da budete uistinu zadovoljni jest taj da radite ono što smatrate dobrim. Ako to još niste našli, tražite dalje. Nikada se nemojte zadovoljiti manjim od toga”– izjavio je Steve Jobs u jednom od svojih čuvenih motivacijskih govora, na Stanfordu 2005. godine.

"Morate vjerovati u nešto-svoju hrabrost, sudbinu, život, karmu, što god…” Steve Jobs nije bio samo genijalni inovator i uspješan poslovni čovjek, već i izvrstan motivator koji nije prihvaćao osrednjost. Čuvena su Jobsova pravila uspješne prezentacije koje danas primjenjuju mnogi uspješni ljudi. “Uključite strast, energiju i entuzijazam. Bez njih će vaša poruka i trud izgledati neuvjerljivo…. Ključan je osjećaj neformalnosti u vašoj prezentaciji…Treba vježbati i vježbati  kako bi jednog dana ostavili šarmantno ležeran dojam na svoje klijente... Prezentaciju uvijek završite nekom snažnom  porukom...”

Legendarni osnivač Applea je svoje bogatstvo  stekao inovacijama i  intelektualnim kapitalom.  Njegova borba s teškom bolešću  počela je 2004. godine  kada je objavio da mu je dijagnosticiran  rak gušterače. Nakon toga se u životu Stevea Jobsa ciklički redaju inovatorski i financijski uspjesi u poslovnom životu te predasi u životnoj borbi s karcinomom pankreasa. Bio je jedan od rijetkih čelnika koji su radili za godišnju plaću od samo 1 $. Sa čelnog mjesta Applea otišao je u kolovozu ove godine a preminuo je samo dva dana nakon predstavljanja novog modela iPhonea. ...

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.