Jawbone Up, pametna narukvica za zdraviji životni stil


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 21.11.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Jawbone Up, pametna narukvica za zdraviji životni stil

Gadget koji pomaže u usvajanju zdravih navika, prehrana, tjelesna aktivnost, spavanje

 

Jawbone Up  nije obična narukvica. To je gadget s implementiranim sustavom koji prati vaše navike spavanja, kretanja i prehrane, kako bi vas, sakupljajući informacije, potaknuo na zdraviji životni stil, odnosno ukazao na propuste ako niste sigurni što u svakodnevnom životu pridonosi a što šteti vašem zdravlju. Naravno, ova stvarčica  nije svemoguća, ona može pomoći samo osobama koji su donijele odluku da će živjeti zdravije, pravilno se hraniti, više se kretati i odvojiti dovoljno vremena za noćni odmor.

Jawbone Up i spavanje
Narukvica može pratiti dubinu sna, ali i probuditi vas vibriranjem ujutro.

Jawbone Up i tjelesna aktivnost
Ova pametna narukvica  sadrži ugrađeni detektor pokreta koji u svakom trenutku prati što korisnik radi, svaki pokret, svaku vrstu tjelesne aktivnosti, i radne i rekreativne. K tome, gadget Jawbone Up je potpuno vodootporan tako da ga je moguće nositi dok se rekreirate u vodi ili  dok ste pod tušem.

Jawbone Up i prehrana
Pametna narukvica će svaki obrok prvo fotografirati. Zatim će  "'tražit"  od vas da opišete kako se osjećate ne­koliko sati nakon konzumacije obroka te će vas nakon toga izvijestiti o utjecaju pojedene hrane na vaše zdravlje i kondiciju.

Ovaj atraktivno dizajnirani gadget “vezan” je za iPhone, no uskoro će i na svim Android uređajima osvanuti prateće aplikacije koje će  snimati  parametre svojih korisnika (tjelesna aktivnost, navika spavanja te navika hranjenja), analizirati ih te korisniku servira savjete za zdraviji život.
Ugrađena baterija garantira do deset dana nesmetanog rada. Cijena revolucionarne narukvice Jawbone Up iznosi 99 dolara.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.