Maja Golub, hrvatska rekorderka na 100m, mala beba i rak


Maja Golub Fijačko (Večernji)

Autor/Izvor: SUPRA/Večernji list 231111

Objavljeno: 23.11.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Maja Golub, hrvatska rekorderka na 100m, mala beba i rak

Hrvatska atletičarka i mlada mama svoju je bolest i liječenje Hodgkinova limfoma prihvatila na najbolji mogući način a u šali kaže da svoj rak od milja zo­ve Hitchcockov sindrom

 

Najbrža Hrvatica, rekorderka na 100 metara Maja Golub Fijačko (26) prije nepunih mjesec dana na svijet je donijela novi život, kćerkicu Riu i  istovremeno krenula  u spašavanje svog života. Nekoliko dana prije termina poroda, posjetila je liječnika, uslijedio je šok i nevjerica. Nakon pregleda kvrge na vratu, dijagnosticiran joj je Hodgkinov limfom, rak limfnih žlijezda. Zbog toga je porod obavljen prijevremeno, carskim rezom. Sada je već situacija povoljnija, kćerkica Ria  odlično napreduje  a  Maja se priprema za šestomjesečno liječenje, kemoterapiju infuzijom i zračenje.

„Ne dam se. Jesam li ja sportašica ili nisam?! Cijeli sam život trenirala kao "stoka", a sad ću se boriti protiv bolesti istim intenzitetom i  znam da ću pobijediti. Hrabri me činjenica da se velik dio ljudi izliječio, pa zašto ne bih i ja“ -  rekla je Maja.  Svoju bolest i liječenje  je prihvatila na najbolji mogući način a u šali kaže da svoj tumor od milja zo­ve Hitchcockov sindrom.

„ Malo sam "guglala" i doznala sve o toj opakoj bolesti. Na žalost, neki su lijekovi jako skupi. Jedan koji mi treba stoji 800 kuna i traje deset dana, pa će svaka pomoć dobro doći jer  rodiljska nadoknadu od 1600 kuna i stipendijaHOO-a za sportaša druge kategorije, neće biti dovoljne“.

Maja je svjesna da se neće moći već sljedeće sezone vratiti atletici, ali ima ambiciozne planove za nastavak sportske karijere: „Ako Veronica Campbell-Brown može u svojoj tridesetoj godini trčati 10,76, onda nema razloga ja  koja sam 4 godine mlađa od nje, ne pokušam srušiti vla­stiti rekord na 100 metara. Mislim da za 2 godine mogu trčati brže od 11,51 sekundu. Objektivno, teš­ko netko drugi u Hrvatskoj sada može srušiti moj re­kord „.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.