Predsjednik radi samo dan nakon operacije u privatnoj bolnici Akromion


Autor/Izvor: SUPRA/Akromion

Objavljeno: 26.11.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Predsjednik radi samo dan nakon operacije u privatnoj bolnici Akromion

Zavidna brzina povratka u radnu formu uz efikasnu dijagnostiku i vrhunski liječnički tretman

 

Predsjedniku  Josipoviću je u četvrtak, 24. 11. 2011. uspješno  operirano lijevo koljeno u  privatnoj bolnici Akromion. Operaciju je izveo prof.dr.sc. Miroslav Hašpl. Artroskopskim zahvatom uklonjen je oštećeni dio unutarnjeg meniskusa koljena. Isti dan u popodnevnim satima predsjednik je otpušten iz bolnice Akromion na kućnu njegu. Dva dana kasnije, predsjednik je već obavljao svoje redovne radne obaveze.
 
Najveća privatna ortopedska bolnica u Hrvatskoj
Zavidnoj brzini povratka u radnu formu  pripomogla je vrhunska zdravstvena usluga. Bolnica Akromion najveća je privatna ortopedska bolnica u Hrvatskoj. Utemeljena je 2008.godine. U njoj se godišnje obavi 1300 operacija, po čemu se Akromion nalazi na trećemu mjestu po broju ortopedskih operacija u Hrvatskoj, a po vrsti i spektru različitih operacijskih zahvata dolazi na sam vrh u Hrvatskoj te u jugoistočnoj Europi.

Vrhunski stručnjaci
Stručni tim bolnice predvodi četvoro vrhunskih ortopeda, prof. dr. Miroslav Hašpl, prof. dr. Nikola Čičak, dr. Denis Tršek te dr. Hrvoje Klobučar..Liječnici Akromiona pozivani su kao predavači na velikim međunarodnim kongresima te edukatori za pojedina ortopedska područja velikih svjetskih kompanija kao što su Zimmer i Johnson&Johnson a u Akromion na edukaciju dolaze ne samo liječnici  iz Hrvatske, već i iz susjedne BiH, Srbije, Bugarske, Makedonije, Kosova.

Opremljenost bolnice i maksimalna udobnost za vrijeme liječenja
Bolnica Akromion se prostire na oko 2000 četvornih metara, u tri etaže rekonstruirane zgrade unajmljene od Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.
Uz to je izgrađen  kompletno novi operacijski blok s tri operacijske sale i sobom za buđenje. Operacijske sale su opremljene najsuvremenijom opremom. Odjel se sastoji od 11 soba od kojih su tri jednokrevetne, šest dvokrevetnih i dva apartmana. Svaka soba ima zasebnu kupaonicu i WC te TV prijemnik i Internet priključak, što pacijentima osigurava maksimalnu udobnost. Bolnica je smještena u prirodnom i  mirnom okolišu.

E-bolnica i  najmodernija oprema –  tehnologija integriranih operacijskih sala
Akromion je prva prava e-bolnica u Hrvatskoj. U potpunosti je kompjuterizirana, nema kartona pacijenata, papirologije i liste čekanja u klasičnom smislu.. Osim što ima najmoderniju medicinsku opremu, jedna operacijska sala opremljena je i Olympusovom HD EndoALPHA tehnologijom – tehnologijom integriranih operacijskih sala. Ta najsuvremenija tehnologija pruža liječnicima i bolničkom osoblju kompletan pristup slikovnim i tekstualnim medicinskim podacima o pacijentu za vrijeme operacije te tako omogućuje neposredne i pravovremene konzultacije prilikom operacija.  U vrijeme početka rada Akromiona,  2008. godine,  takva ortopedska integrirana operacijska sala bila je jedina u Europi.

Usluge

U Akromionu se pružaju ukupno sve medicinske usluge iz područja ortopedije i traumatologije: od artroskopskih zahvata na ramenu, koljenu, kuku, gležnju, laktu do ugradnje umjetnih zglobova: kukova, koljena, ramena, gležnjeva i laktova. Također se rade rekonstruktivni zahvati na svim zglobovima, liječenje prijeloma te posljedica prijeloma te djelomično dječjom ortopedijom.

Nakon operacije, pacijenti imaju mogućnost postoperativne rehabilitacije na istoj lokaciji  unutar bolnice „Krapinske Toplice“, tako da se jednom mjestu nudi kompletna usluga – od pregleda, operacije, do rehabilitacije. Akromion pruža osiguranicima Hrvatskog zavoda za zdrastveno osiguranje (HZZO) određene operativne zahvate, artroskopiju koljena i ramena te ugradnju umjetnih zglobova. Bolnica ima i ambulanta za dijagnostiku u Zagrebu i u Splitu.

Pacijentu je svejedno tko je vlasnik bolnice, jedno što želi je brza i kvalitetna usluga
"Medicina je sve skuplja zbog uvođenja novih tehnologija i lijekova što teško prate i razvijene zemlje. Hrvatsko zdravstvo zato u najskorije vrijeme mora učiniti nužne reforme kojima će se rasteretiti državna blagajna. Jedan od načina rasterećenja, a koji je uobičajen u većini europskih država, jest uvođenje privatnog osiguranja. Uvođenjem privatnoga zdravstvenog osiguranja pacijenti mogu birati gdje će se liječiti  i mogu sami odlučivati kakav (nad)standard liječenja će izdvajatui svoja sdredstva” – izjavio je za intervju “Poslovnom dnevniku” profesor Čičak, jedan od osnivača i medicinski direktor Akromiona.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.