HZZO: ulaskom u EU nove zdravstvene iskaznice


Autor/Izvor: SUPRA/Večernji list 261111

Objavljeno: 27.11.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

HZZO: ulaskom u EU nove zdravstvene iskaznice

Izrada svake EHIC europske zdravstvene iskaznice stajat će manje od kunu, a troškove će pokriti Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje

 

„Odmah nakon ulaska Hrvatske u EU, Hrvati će od HZZO-a moći dobiti europsku karticu zdravstvenog osiguranja.  Riječ je  o iskaznici koja će građanima omogućiti da se u zemljama EU koriste neodgodivom zdravstvenom pomoći kao da se nalaze u svojoj zemlji“- objašnjava šef HZZO-a Tihomir Strizrep u intervjuu Večernjem listu (26.11.2011.)

„ Na isti način stranci će koristiti neodgodive zdravstvene usluge u Hrvatskoj. Izgled iskaznice propisan je europskim zakonodavstvom, a jednaka je za odrasle i djecu. Izrada svake stajat će manje od kune, a troškove će pokriti HZZO“ – istaknuo je Strizrep i dodao da će se status osiguranika provjeravati EESSI-jem – jedinstvenim elektroničkim sustavom za razmjenu podataka koji će povezati HZZO, REGOS i Bruxelles.

„Nadamo se da ćemo stare zdravstvene do 2013. zamijeniti osobnom iskaznicom, a razgovori s MUP-om počeli su prije šest mjeseci – rekao je Strizrep. Još se nezna koliko će dugo iskaznica vrijediti, vjerojatno ne dulje od 5 godina. EHIC-European Health Insurance Card već danas koristi  više od trećine Europljana.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.