Ministarstvo za austrijski model - Konvencija o nadzoru duhana


Autor/Izvor: SUPRA prema www.vlada.hr/reagiranje_ministarstva_zdravlja_

Objavljeno: 20.01.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Ministarstvo za austrijski model - Konvencija o nadzoru duhana

Iz Ministarstva zdravlja žale se na neprofesionalnost novinara koji ne konzultiraju izvore

 

Ministarstvo  zdravlja demantira novinske napise o uvođenju rigidnih mjera protiv pušenja. Smatraju da je za Hrvatsku kao turističku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znači uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušače, omogućiti ugostiteljskim objektima izbor.

„Želimo i ovom prigodom naglasiti da ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić u potpunosti podupire  Zakon o uporabi duhanskih proizvoda, kao i Konvenciju o nadzoru nad duhanom, ali jednako tako poštuje i činjenicu da je u njegovoj primjeni vlasnicima ugostiteljskih objekata bilo dopušteno osiguravanje posebnih prostorija za pušenje. Ministar Ostojić godinama naglašava i kako je za Hrvatsku kao turističku zemlju najprimjereniji austrijski model, što znači uz osiguranje zakonski propisanih prostora za pušače, omogućiti ugostiteljskim objektima izbor. Što se poskupljenja cigareta tiče, one nisu u ovom trenutku razmatrane kao mjera.“

Iz Ministarstva zdravlja žale se na nedovoljno profesionalan pristup Vjesnikove  novinarke Ane Lonjak Božičević koja prilikom pisanja teksta nije uopće kontaktirala ministra zdravlja pa uopće nije jasno na temelju čega uredništvo izvlači senzacionalistički naslov o skorom poskupljenju cigareta i drastičnim mjerama protiv pušenja. Stoga je Ministarstvo zdravlja reagiralo na tekst objavljen u Vjesniku, 9. siječnja 2012. godine, pod naslovom „Ministar Ostojić bit će oštriji prema pušačima od prethodnika Milinovića“ te na Vjesnikovom portalu pod naslovom „Uskoro poskupljenje cigareta i rigidne mjere protiv pušenja?“.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.