Pauza u suđenju - Prodanović u privatnu bolnicu Akromion


Čedo Prodanović Parentiumcom

Autor/Izvor: SUPRA prema Jutarnji list 130112

Objavljeno: 25.01.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Pauza u suđenju - Prodanović u privatnu bolnicu Akromion

Postoji li bojazan da bolest glavnih aktera neplanirano produži pauzu u suđenju bivšem premijeru Sanaderu na više od 3 mjeseca pa da se zbog toga sudski postupak mora vratiti na početak

 

Petotjednu  stanku u suđenju bivšem premijeru Sanaderu, do koje je došlo zbog operacije suca Turudića u Austriji, iskoristit će i Sanaderov branitelj Čedo Prodanović za operaciju u Akromionu, privatnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju u Krapinskim Toplicama. Odvjetnik je izjavio da će  iskoristi ovu iznenadnu pauzu da se po­brine za svoje zdravlje „jer  nikad nema vremena“.

Prenosimo dio novinskog članka iz „Jutarnjeg lista“ od 13. siječnja:
„Zbog jakih degenerativnih promjena u koljenu Prodanović mo­ra na zahtjevniji zahvat koji će mu u privatnoj bolnici za ortopediju i traumatologiju Akromion obaviti prof. dr. Mi­roslav Hašpl. Radi se o zamje­ni zgloba koljena. To znači da će se odvjetniku resecirati zglob po šabloni, odnosno da će skinuti hrskavicu i oko šest do osam milimetra kosti. Potom će mu se ucementirati metalna, ili točnije čelična, proteza u bedrenu kost, a na potkoljeničku kost stavlja se dio proteze od titana. Na titanski dio proteze potom se stavlja polietilenski umetak koji je vrlo otporan, objašnja­vaju stručnjaci. Prosječni vijek trajanja endoproteze koljena je u 85 po­sto slučajeva oko dvadesetak godina ali, na žalost, kod onih koji ne paze na tjelesnu težinu on se bitno skraćuje. Pitali smo odvjetnika Prodanovića zna li da mu trajnost novog koljena ovisi o kilo­gramima. Jetko je dodao - >da znam, to zna i moja frizerka ali to će teško ići."

Nastavak suđenja je planiran za 23. veljače. Tada bi i sudac i odvjetnik  trebali okončati rehabilitaciju i biti spremni za sudnicu. Samo da se do tada ne pogorša Sanaderov Sudeckov sindrom koji je zaradio u teretani austri­jskog pritvora, a zbog kojeg još uvijek hoda uz pomoć štake, jer u njegovu slučaju zapravo nema lijeka, osim vremena!

Sada se neki pitaju, postoji li  bojazan da bolest glavnih aktera neplanirano produži pauzu pa da se zbog toga sudski postupak protiv Sanaderu mora vratiti  na početak, odnosno ponoviti. Naime, novim Zakonom o kaznenom postup­ku, koji je u uskočkim pred­metima na snazi već dvije i pol godine, dozvoljena je stanku između dvaju ročišta od najviše 3 mjeseca,  kako se zbog ra­zličitih proceduralnih prob­lema ili bolesti sudionika procesa, složena suđenja s velikim brojem svjedoka i brojnim dokazima ne bi morala vraćati na početak. Bude li stanku između dvaju ročišta duža od 3 mjeseca, suđenje će se morati ponoviti..

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.