Blanka Vlašić za artroskopiju skočnog zgloba odabrala švedsku kliniku u Goteborgu


Autor/Izvor: SUPRA prema www. branka-vlasic.hr, Večernji list 030212

Objavljeno: 6.02.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Blanka Vlašić za artroskopiju skočnog zgloba odabrala švedsku kliniku u Goteborgu

Nadstandard u liječenju: Blankinom fizioterape­utu bilo omogućeno prisustvovanje operaciji, isti dan napustila bolnicu, smještena u hotel a nakon kontrole, avionom kući u Split

 

Najbolja hrvatska atletičarka je za artoskopski zahvat  na skočnom zglobu i kosti pete odraznog stopala, odabrala švedski Goteborg. Zahvat su 31. siječnja  obavili dr. Leif Sward i prof.  Jon Karlsson, Blanka je odmah nakon operacije smještena u hotel, sutradan je obavila liječničku kontrolu i  već dva dana nakon operacije sletjela  u splitsku zračnu luka. Dočekali su je novinari i fanovi ali  sada nisu u prvom planu bila osvojena sportska odličja, već Blankine štake.

Prenosimo  Blankinu  izjavu novinaru Večernjeg lista: “Štake mogu  maknuti, ali brža sam s nji­ma.  Operacija je prošla odlič­no, pogotovu zato što se ni­čega ne sjećam. Liječnici su zadovoljni kako je sve pro­teklo, napravili su sve što su planirali. Naglasili su da su dobro obavili posao.”

Blanka kaže da se s punim povjerenjem prepustila znanju i rukama švedskih liječnika koji iza sebe imaju mnogo sličnih zahvata na vrhunskim sportašima sa sličnim tegobama. Naša najbolja atletičarka je posebno oduševljena činjenicom da se u kirurškoj klinici vodi računa i o psiho-socijalnom aspektu zdravlja pa je tako osoba od Blankinog povjerenja - njen fizioterape­ut Ivan Porobija - mogao prisustvovati i gledati operaciju. “ Bio je pola metra udaljen. Sve mi je prepri­čao. Kazao mi je da je takav način operiranja zaista vr­hunski”- rekla je Blanka.

Sredinom veljače će ponovo u Goteborg na kontrolu i skidanje šavo­va, a potom će  početi raditi statične vježbe. No, puni trening predstoji tek  sredinom ožujka. K tome, zbog postoperativne rehabilitacije će Blanka morati propustiti dvoransku sezonu. U  više od deset godina koliko Blanka skače, ovo je njen prvi pravi danak sportu, prva takva ozlje­da.  No, nastup  na Olimpijskim igrama u Londonu nije ugrožen.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.