U čekao­ni u jaknama-u ostalim dijelovima bolnice kratki rukavi


Autor/Izvor: SUPRA prema Večernji list 110212

Objavljeno: 13.02.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

U čekao­ni u jaknama-u ostalim dijelovima bolnice kratki rukavi

KB DUBRAVA Gotovo 3.000.000 kuna mjesečni je račun za grijanje, a pacijenti se smrzavaju

 

Pacijenti koji se za hladnih dana smrzavaju u čekaonici u središnjem dijelu KB Dubrava vjerojatno razmišljaju  o  geslu „pacijent u središtu zdravstvenog sustava“. Da li je outsourcing tehničkih službi rješenje za ovakve paradoksalne situacije - dok u jednom dijelu bolnice radijatori uopće nisu postavljeni pa se pacijenti smrzavaju, u ostalim dijelovima zgrade su u kratkim rukavima. A troškovi grijanja su visoki. Prenosimo članak  objavljen u Večernjem listu 11. veljače:

Gotovo  3.000.000 kuna mjesečni je račun za plin ko­jim se grije KB Dubrava, no pod velikim hladnoćama u 200 četvornih metara cen­tralnog medicinskog bloka ove ustanove pacijenti se smrzavaju jer radijatori u tom dijelu nisu postavljeni.

- Tu su oftalmološka ordina­cija, kardiološka, urološka dijagnostika, u tom se dijelu obavlja ultrazvučni pregled. Nemamo pacijenata u bol­ničkim sobama u ovom dije­lu - objašnjava voditelj teh­ničke službe dip. ing. Antun Poleto. Pokazuje i takozvane staklenike - otvore za svje­tlo kroz koje probija hladni zrak, a koje planiraju zatvo­riti plastičnim pločama. I dok tu pacijenti u čekao­nicama sjede u jaknama, u ostalim dijelovima zgrade su u kratkim rukavima.

Lo­še arhitektonske situacije koja se odrazila na pacijen­te svjestan je i dr. Kujundžić, ravnatelj KB-a Dubrava, ko­ji polaže nadu u rješenja teh­ničke službe. 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.