Cinični dr. House stetoskop će zamijeniti gitarom!


Hugh Laurie hangout altsounds com

Autor/Izvor: SUPRA prema Večernji list, TVekran, 170212

Objavljeno: 19.03.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Cinični dr. House stetoskop će zamijeniti gitarom!

U travnju će se u Americi prikazati posljednji, 177. nastavak priče o liječniku mizantropu, glavni glumac Hugh Laurie preusmjerava karijeru

 

Na HTV-u se trenutačno prikazuje sed­ma sezona serije o dr. Houseu, liječniku mizantropu koji svoje pacijente dovodi i do ruba smrti kako bi im postavio pra­vu dijagnozu i izliječio ih. Serija je postigla ogromnu gledanost  zahvaljujući britanskom glu­mcu Hugh Laurieu koji je za tu ulogu  do­bio dva Zlatna globusa te  svježem scenarističkom pristupu  Hipokratovoj profesiji.

S ciničnim osmijehom, oslanja­jući se na svoj štap, dr. House posljednji put će se hodnicima imaginarne bolnice Princeton-Plainsboro prošetati u travnju. Tada se u SAD-u prikazuje posljednji nastavak serije o nekonvencionalnom liječniku. Nakon 177 epizoda, producenti su odlučili da je vrijeme da Gregory House objesi svoj stetoskop o klin.

Cijela priča o dr. Houseu počela je prije 8 godina. Prvotno je bilo planirano da se snimi nekoliko  epizoda. Pretpostavljajući kako će snimanje potrajati svega nekoliko mjeseci, glavni glumac Hugh Laurie se radi ove uloge preselio  u Los Angeles bez obitelji, koja je  ostala u Londonu. No, popularnost je rasla pa se serija nastavila snimati i dalje. Već u drugoj godini House je dogurao u top gledane serije. U sezoni 2007./2008. to je bila najgledanija TV serija u SAD-u i treća emisija uopće, iza "Američkog idola" i "Plesa sa zvijezdama".

S povećanjem gledanosti, i  zarada  glavnog  glumca  se povećavala, no  La­urie je u jednom razdoblju ipak upao u depresiju jer mu je teško padala odvojenost  od su­pruge Jo Green, kćeri Rebecce i sinova Charlia i Billa, tako da sklonost tmurnim raspoloženjima dr. Housea nije uvijek bila samo gluma. „Nakon završetka serije, glu­mu ću staviti barem neko vrijeme u stanje mirovanja. Mislim da ću nekako više biti zain­teresiran za pisanje, produciranje, režiranje i muziciranje“ - iznio je Laurie svoje planove za budućnost. Karijeru je već ranije počeo usmjeravati u glazbene vode.  Hugh svira 4 muzička instrumenta - saksofon, klavir, bubnjeve i gitaru. Prošlo ljeto je objavio album "Let Them Talk" koji je dosegnuo zlatnu nakladu i poharao britanske top lje­stvice, a sada će  moći i koncertima promovirati uspješan album. 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.