Internist Zlatko Giljević novi ravnatelj KBC-a Zagreb


Autor/Izvor: SUPRA, Večernji list 290612

Objavljeno: 5.07.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Internist Zlatko Giljević novi ravnatelj KBC-a Zagreb

Novi  ravnatelj KBC-a Zagreb je Zlatko Giljević (52), liječnik s Odjela ministra Rajka Ostojića i njegov školski kolega. Izabran je 30. lipnja jednoglasnom odlukom Upravnog vijeća bolnice. Nakon imenovanja, izjavio je da mu je čast što je  između dva dekana i akademika, Upravno vijeće  odabrao baš njega.

Novi čelnik najveće zdravstvene ustanove u zemlji, dr.sc. Zlatko Giljević je specijalist internist, endokrinolog, dijabetolog, viši asistent na Katedri za internu medicinu Medicinskog fakulteta, dopredsjednik Hrvatskog društva za osteoporozu i član Hrvatskog internističkog društva.

Zlatko Giljević (SDP) je na mjestu ravnatelja  zamijenio akademika Željka Reinera (HDZ), bivšeg ministra zdravstva i aktualnog potpredsjednika Sabora, koji je KBC Zagreb vodio dva mandata, od srpnja 2004. do 4. srpnja 2012.

Podsjetimo, očekivalo se da će ravnatelj Rebra biti ugledni esdepeovac prof. Josip Paladino, neurokirurg, koji je inače jedan od najzaslužnijih za provedbu prve faze velikog projekta dogradnje i obno­ve KBC-a  Rebro a koji je za Račanove vlade već bio ravnatelj, no u srpnju 2004. godine  ga je smijenila HDZ-ova vlast.

 

Novinarka Večernjeg lista, Sonja Hoffman, komentira u Večenjem listu od 29. lipnja pozadinu izbora ravnatelja KBC-a Zagreb, prenosimo njen napis: 


„Paladinu, inače istaknu­tom esdepeovcu, u stranci zamjeraju to što se tijekom predsjedničkih izbora na­šao na listi donatora Mila­na Bandića, prigovaraju mu i to što je potpisao peticiju potpore hrvatskim genera­lima u Haagu Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a neki čak smatraju da je za funk­ciju ravnatelja prestar. Posrijedi su, dakle, isklju­čivo politički, a ne stručni razlozi....


Zanimljivo je i to da je dr.Zlatko Giljević, inače rad­ni kolega ministra zdravlja Rajka Ostojića, po hitnom postupku postao docent kako bi stekao uvjete za preuzimanje ravnateljske palice na Rebru.

 

Kao ozbiljan kandidat za ravnatelja Rebra, nakon izbora, spominjao se i dr. Dragan Korolija Marinić, no on, doznaje se u liječničkim krugovima, nema uvjete za stjecanje statusa docen­ta. Tome uglednom esdepe­ovcu, predsjedniku zagre­bačkog Odbora za zdrav­stvo, već su izmakle pozi­cije  zamjenika ministra  i predsjednika Upravnog vijeća HZZO-a pa se priča kako će baš on postati novi ravnatelj KB Dubrava. Štoviše, u liječničkim krugo­vima tvrde da je u toj bolnici promijenjen i statut kako bi osoba bez docenture mogla obavljati posao ravnatelja.

 

Izborom Giljevića nastavila se izmjena HDZ-ova kadra u bolnicama. Do sada su nove ravnatelje dobili KBC Sestre milosrdnice, KB Merkur i KBC Split“

 

 

http://www.vecernji.hr/vijesti/dr-giljevic-cast-mi-je-da-je-upravno-vijece-odabralo-mene-clanak-426601

2.07.2012. u 21:55h sotokuco je napisao/la: „Ne znam o doktoru Giljeviću ništa, i možda nije pošteno da komentiram i sudim, ali, mora biti svijestan da ga je politika odabrala, i kada dođe neka druga politika, morati će napustiti to mjesto. Osobno, kao čovjek čovjeku, želim puno uspjeha na dužnosti, na korist svih pacjenata Rebra, među kojima su bili i moji najmiliji.“

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.