Dragan Korolija Marinić novi ravnatelj KB Dubrava


Autor/Izvor: SUPRA, Večernji list 190612, 070712

Objavljeno: 11.07.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Dragan Korolija Marinić novi ravnatelj KB Dubrava

Prošlog je tjedna Upravno vijeće KB Dubrava omjerom glasova 4:1 izabralo novog ravnatelja. To je Dra­gan Korolija Marinić (48), kirurg iz KBC-a Zagreb/Rebro, ugledni  član SDP-a, predsjednik zagrebač­kog Odbora za zdravstvo, zamjenik predsjednika UV HZZO-a te predsjednika UV KB-a Sveti Duh Ravnateljsku  palicu  preuzima od hadezeovca prof. Milana Kujundžića koji je na tom položaju od 2004. godine i koji je u svibnju zamalo  izabran za čelnika najače opozicijske političke stranke.

 

Nakon parlamentarnih izbora krajem 2011. godine, dr. Korolija Marinić se spominjao kao kandidat za zamjenika ministra zdravlja, zatim kao kandidat za predsjednika UV-a HZZO. U veljači su mediji  njegovo  ime stavljali u kontekst izbora novog ravnatelja KBC-a “Sestre milosrdnice”. U  lipnju je uz još dvojicu svojih stranačkih kolega Paladina i Giljevića slovio kao ozbiljan kandidat za ravnatelja KBC-a Zagreb/Rebro. No, ta mjesta su mu  izmakla. Umjesto toga izabran je za zamjenika predsjednika UV HZZO-a i predsjednika UV KB-a Sveti Duh. Ovaj je liječnik i vijećnik u gradskoj Skupštini te predsjednik Gradskog odbora za zdravstvo.

Novinarka Večernjeg lista, Sonja Hoffman, komentira u Večenjem listu od 29. lipnja pozadinu izbora ravnatelja KBC-a Zagreb i KB Dubrava. Prenosimo njen napis: 

“Kako se doznaje u liječničkim krugovima, dr. Korolija Marinić nema uvjete za stjecanje statusa docen­ta. Tome, predsjedniku zagre­bačkog Odbora za zdrav­stvo, već su izmakle pozi­cije zamjenika ministra  i predsjednika Upravnog vijeća HZZO-a pa se priča kako će baš on postati novi ravnatelj KB Dubrava. Štoviše, u liječničkim krugo­vima tvrde da je u toj bolnici promijenjen i statut kako bi osoba bez docenture mogla obavljati posao ravnatelja…  
I u toj ustanovi volju za ravnateljskom pozicijom, kažu iz krugova bliskih ministarstvu, ima nekoliko uglednih esdepeovaca. Među njima su gastroenterolog dr. Marko Banić, koji je bio zamjenik ravnatelja za vrijeme prve SDP-ove vlade, zatim  prof. Davor Sporiš, neurolog, te prof. Silvio Bašić, pročelnik Zavoda za neurologiju u toj ustanovi.”

Izborom Korolije Marinića bliži se kraju izmjena HDZ-ova kadra u “Dvanestorici veličanstvenih”, najvećim bolnicama i ustanovama  u vlasništvu države. Do sada su nove ravnatelje dobili KBC Zagreb/Rebro, KB Dubrava, KBC Sestre milosrdnice, KB Merkur, KBC Split, KBC Osijek, HZZO...

 

Životopis  dr.sc. Dragan Korolija-Marinić

(Izvor: GS Grada Zagreba, portal dalje)

Dragan Korolija Marinić rođen je 26.02.1964.g. u Zadru, gdje završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je i završio postdiplomski na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, dobitnik Nagrade Grada Zadra. Od 1997. do 2001. radi u OB Zabok na Kirurškom odjelu, a zatim u KBC-u Zagreb kao abdominalni kirurg. Dodatno se educirao u Milanu, Hamburgu, Oxfordu, Koelnu... Predavač na znanstvenom poslijediplomskom doktorskom studiju, na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu. Predsjednik  Odbora za zdravstvo GS Grada zagreba,  zamjenik predsjednika UV HZZO-a, predsjednika UV KB-a Sveti Duh. Strani jezici: engleski i talijanski aktivno. Pripadnost političkoj stranci: SDP.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.