Zajamčen posao: studij bioindu- strije Sveučilišta Zagreb i Orleans


Autor/Izvor: SUPRA, www.unizg.hr

Objavljeno: 24.07.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Zajamčen posao: studij bioindu- strije Sveučilišta Zagreb i Orleans

Diploma iz područja bioindustrije siguran je start u profesionalni život. Riječ je o diplomskom studiju proizašlom iz Sporazuma o suradnja između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu potpisanom 2007. godine.

Prije deset dana u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu svečano su dodijeljene  diplome trećoj generaciji studenata diplomskog studija iz područja bioindustrije. Njih devet, sve djevojke i to s dva fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog (bioprocesno inženjerstvo) i Prirodoslovno-matematičkog (molekularna biologija) nakon studiranja u Zagrebu otprilike pola godine školovale su se i u francuskom Orleansu gdje im je bilo omogućeno obavljanje prakse u francuskim tvrtkama, što je preduvjet za sticanje francuske diplome.

Danas te djevojke u ruci imaju diplome dvaju sveučilišta, hrvatskog i francuskog. Diplome su im uručili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš i profesor Daniel Hagege sa Sveučilišta u Orléansu (L'université d'Orléans), koji je ujedno i jedan od koordinatora ovog studijskog programa.

"Diplomski studij bioindustrije je prvi takav zajednički studij Zagrebačkog sveučilišta s jednim europskim" - rekla je Višnja Besendorfer, docentica s PMF-a, te dodala da njihovi studenti nemaju problema sa zapošljavanjem jer ih se obrazuje da budu spona - između industrije i znanosti.

Program je usklađen s Bolonjskim procesom, a u izvođenju nastave na drugoj godini diplomskog studija sudjeluju profesori Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu na francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Uz Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Orléansu, realizaciju programa podupiru Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i Croatia Airlines.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.