U očekivanju godišnjeg: večer uz koktel B-52 i protupožarni aparat!


Autor/Izvor: SUPRA, http://www.ss-jkastelan-omis.skole.hr/upload/ss-jkastelan-omis/images/newsimg/77/File/VladimirMrcela1h.htm

Objavljeno: 29.07.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

U očekivanju godišnjeg: večer uz koktel B-52 i protupožarni aparat!

"Ma gdje bili": ljetna večer uz egzotičan koktel je prava stvar. Ali oprez! Ako pripremate koktel B-52, u blizini bi trebao biti i protupožarni aparat. Koktel B-52 se može pripremiti na dva načina: sa i bez leda. Mnogi više vole varijantu bez leda, s efektnim paljenjem alkohola što ostavlja odličan dojam ali može biti i opasno jer se koktel pije  kroz plamen.

Podsjećamo na slučaj nogometaša Škrbeca iz Novog Mesta koji je prije nekoliko godina burnu ljetnu noć na otoku Pagu okončao u bolnici. Pripremajući koktel B-52, mladom se nogometašu čaša  prolila te ga  je zapaljeno piće opeklo po prsima i rukama. Zadobio je opekline 1. i 2. stupnja na četvrtini površine tijela.

Dakle, B-52 je ime vojnog aviona bombardera a ovaj koktel je - alkoholna bomba! Piije na eks i ima puno alkohola u sebi.


Sastojci:

- 30 ml Kahlua, meksički liker od kave i tequile.
- 30 ml Bailey’s irish cream
- 30 ml Cointreau (ili drugu vrstu likera od narančine kore)

 

Priprema (s ledom)

U čašu stavite led, prelijte Kahluom, zatim pažljivo točite Bailey’s tako da dobijete dva sloja. Nakon toga, na vrh dodajte Cointreau. Eksirajte!

 

Priprema (bez leda, ali s vatrom)

Radite sve isto, prvo Kahlua, pa Bailey’s pa Cointreau.  Poslužite gostu zajedno sa slamčicom. Upaljačem ili dugačkom šibicom zapalite gornji sloj koktela. Nastati će plavi plamen koji će gorjeti dovoljno dugo da gost gurne slamku do dna čaše i na eks povuče sve iz čaše. Treba paziti da se slamka ne zapali, odnosno plamen ne usiše s likerom kroz slamku.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.