Varteks Di Caprio: patentirali otmjeno odijelo koje štiti imunitet


Autor/Izvor: SUPRA, www.varteks.com

Objavljeno: 22.08.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Varteks Di Caprio: patentirali otmjeno odijelo koje štiti imunitet

Nanotehnologija u službi mode

 

Odijelo koje će zaštititi imunološki sustav Vašeg organizma... Zvuči nestvarno? No, inovativcima varaždinskog Varteksa uspjelo je patentirati „anti-bacteria“ tkaninu stvorenu nanotehnologijom te kreirati „pametna i zdrava“ odijela koja će se slijedećeg proljeća pojaviti na  hrvatskom tržištu. Kako kažu u Varteksu, u čijoj su podliniji Di Capriju, patentirali  čudesno odi­jelo, riječ je o vrhunskom spoju dizajna i tehnologije.

Patentirani model „nano protection“ odijela djeluju antibakterijski i štiti  imunitet, jer je napravljeno od tkanine koja odbija gljivice, mikrobe, bakterije. Tkanina je obrađena na način da  čuva naš imunološki sustav od akumulacije mikroorganizama koji bi se bez ovakve zaštite skupljali u tkanini i preko nje prenosili na naše tijelo.

No, Varteksovo pametno odijelo ne samo da će zaštititi imunološki sustav svog vlasnika, već će to odijelo obraniti i samo sebe od mrlja od hrane i pića, neugodnog mirisa znoja i cigareta. 

Patentirani model „shower clean“ odijela izuzetno je pogodan za putovanja jer se lako održava, izgužvani dijelovi se brzo opuštaju, a tkanina ne upija vodu ni masnoće. Kao što održavate svoje tijelo tako sada možete i svoje odijelo – tuširanjem! Dovoljno je da na jednu vješalicu objesite svoj sako, a na drugu hlače, istuširate vodom temperature između 35 i 40 stupnjeva C, ostavite sušiti na vješalicama 3 do 4 sata i Vaše je odijelo spremno za izlazak!

Odijela od nanotkanina spoj su ugodne tkanine koja zadržava prozračnost i daje  koži da diše te  supermoćnog premaza koji omogućava lako održavanje i štiti imunitet.

Vjerojatno su Varteksovi inovativci dobili ideju za svoja pametna odijela gledajući film „Smoking" u kojem  Jackie Chan redom savladava neprijatelje zahvaljujući svom pametnom odijelu otpornom na metke, vodu, vatru…

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.