ZeGeVeGe 2012. - 7. i 8. rujna na Jelačić placu


Autor/Izvor: SUPRA, www.zegevege.com ,

Objavljeno: 28.08.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

ZeGeVeGe 2012. - 7. i 8. rujna na Jelačić placu

Festival održivog življenja - održiva prehrana, zdrav život i pozitivan pogled na svijet

 

Zdrava hrana, privlačne nagrade, radionica kuhanja, besplatno šminkanje i masaže, atraktivni izvođači, među kojima i hip-hop glazbenik IFEEL, koji će svojim ritmovima potaknuti na ples i pjesmu, te razne edukativne i druge zabavne aktivnosti...

Festivalski restoran će nuditi  zdrava i ukusna jela po promotivnoj cijeni, a posjetitelji će moći dobiti praktične i korisne savjete na radionici kuhanja primamljivih jela na biljnoj osnovi.

Osim velike nagradne igre za posjetitelje restorana, kozmetike i sredstava za čišćenje koji nisu testirani na životinjama, ekoloških proizvoda, voća, povrća, stevije i ostalih sadnica, eko poljoprivrednika, udruga za zaštitu životinja i okoliša itd., posjetitelje očekuju i besplatna šminkanja, frizure i masaže, brojne degustacije, promotivne prodaje, ekološke inovacije, video projekcije, škola eko vožnje, radionice za djecu, ponuda intrigantnih knjiga i kuharica...

ZeGeVege festival nudi i edukativne sadržaje kroz postavljeno reciklažno dvorište, kako bi se građani potaknuli na razvrstavanje otpada i brigu za okoliš i životinje. Dio štandova i restoran osvjetljavat će LED žarulje. Bit će predstavljeni i električni automobil, električni bicikli i mnoge druge zanimljivosti.

U cjelodnevni muzički program bit će uključeni izvođača različitih glazbenih i plesnih stilova, od dječjih  zborovea do hip-hop glazbenika IFEEL-a.

Iza umjetničkog  imena IFEEL stoji Dragan Šurlan, glazbenik koji je  završio  psihologiju u SAD-u i godinama vodio program glazbene terapije sa zlostavljanom i zanemarenom djecom kako bi im kroz glazbu pomogao izraziti duboku emotivnu patnju. To iskustvo znatno mu je pomoglo da kasnije, kroz hip-hop glazbu, prikaže emotivnu patnju životinja, a većina pjesama napisana je iz perspektive životinja. 

Kako IFEEL sam kaže, 'Veganska prehrana daje mi dovoljno snage, zdravlja i energije za fizički aktivan život. Lijep je osjećaj biti fit, zdrav i suosjećajan', i dodaje: 'Pozivam vas na ZeGeVege festival 2012. Vidimo se!'  

Reper se, naime pojavljuje na plakatima  'IFEEL VEGAN' kojima organizator - udruga Prijatelji životinja, najavljuju ZeGeVege, festival održivog življenja, u želji da potakne građane na korištenje za život neophodnih prirodnih resursa bez uništavanja okoliša te ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi.

Ovogodišnji, peti po redu ZeGeVege festival, organizira se u sklopu Veganmanije, poznatog festivala koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, a od ove godine i u Sloveniji i Hrvatskoj.Pokrovitelji ZeGeVege festivala su Grada Zagreba, a potporu mu je dao i ured predsjednika Republike Hrvatske.

 


FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.