Terry Fox Run 2012. - 23. rujna na Jarunu


Autor/Izvor: SUPRA

Objavljeno: 28.08.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Terry Fox Run 2012. - 23. rujna na Jarunu

Aktivnost: Humanitarna trka „The Terry Fox Run“

Datum: 23.09.2012.

Dan: Nedjelja

Termin: 14:00 – 18:00 h

Početak trke: 16:00 h

Lokacija: Košarkaški teren, malo Jarunsko jezero

 

Humanitarna akcija Terry Fox Run ove će se godine održati po 32. put u svijetu i 13. put  u Hrvatskoj, a organiziraju je agencija MPG, Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding i hotel Regent Esplanade. Ovogodišnju utrku podupiru i sportski klubovi KHL Medveščak Zagreb i rukometni klub CO Zagreb.

Dio novca prikupljen tijekom humanitarne akcije, bit će doniran Institutu Ruđer Bošković za znanstveno istraživanje raka, dok je dio namijenjen Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj.

Utrka Terry Fox Run svake se godine trči u čast mladića Terryja Foxa koji je, oboljevši od raka, izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. godine krenuo je u trku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade".

Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no trku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.