Predstavljamo: Zaklada Zergollern Čupak


prof.dr.sc. Ljiljana Zergollern Čupak IZVOR www.skrad.com

Autor/Izvor: Registrar zaklada, www.zakladazergollern-cupak.org, IZVOR www.skrad.com

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Predstavljamo: Zaklada Zergollern Čupak

Zaklada Zergollern Čupak dodjeljuje stipendije i nagrade iz područja oftalmologije, pedijatrije i medicinske genetike

 

Zaklada Ljiljane Zergollern Čupak  i  Krešimira Čupaka djeluje od 2009. godine sa svrhom pomaganja i poticanja studenata, mladih liječnika i specijalizanata iz područja oftalmologije, pedijatrije i medicinske genetike. Utemeljitelj  Zaklade  prof. dr. sc. Ljijana Zergollern Čupak  je   doajen  i osnivačica  humane genetike u  Hrvatskoj.


U  2010. godini je raspisan prvi javni natječaj za dodjelu stipendija za postdiplomski studij oftalmologije i pedijatrije na koji se prijavilo osam kandidata.  Zakladna Uprava na čelu s predsjednikom prof. dr. Nikicom Gabrićem dodijelila je  četiri stipendije.  Iznos svake pojedine stipendije je 15.000 kuna, koliko je i školarina za jednu godinu doktorskog studija biomedicine i zdravstva. Dobitnice stipendija iz oftalmologije  su dr. Maja Bohač, dr. Mirjana Bjeloš Rončević i dr. Ivana Romac a dobitnica stipendije iz pedijatrije  je dr. Mateja Batnožić. Zaklada je dodijelila i jednu nagradu za najbolji rad i to u iznosu od 7.500 kuna a dobitnica  je dr. Marija Antičić za rad 'Inducirane Wavefront aberacije nakon formiranja flapa Femtosecond LDV laserom i Moria M2 mikrokeratomom'.


U drugoj godini djelovanja, u lipnju 2011.,  raspisan je i drugi natječaj Zaklade za 2 stipendije doktorskog studija iz oftamologije  i za 2 stipendije doktorskog studija iz pedijatrije s prednošću kliničke genetike.


“Biti cijeli život  predan i zaljubljen  u ono što radiš velika je sreća i životna nagrada “  riječi  su utemeljiteljice  Zaklade  prof. dr.  sc.Ljiljane Zergollern Čupak  koje najbolje ilustriraju  sustav vrijednosti  koji Zaklada promovira  a  toliko su  potrebne  upravo danas kada je oko nas mnogo negativizma  i urušavanja društvenih vrijednosti


Kontakt:
Zaklada Zergollern Čupak

HR-10000  Zagreb, Heinzelova 39
Tel.: 01 777 56 56
Fax:  01 777 56 00
E-mail: info@zakladazergollern-cupak.org
Gabrić Nikica - predsjednik Zakladne uprave

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.