Sajam stipendija: Zagreb, 16. listopada i Rijeka, 18. listopada


Autor/Izvor: Priopćenje za javnost Institut za razvoj obrazovanja [iro@iro.hr]

Objavljeno: 13.09.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    

Sajam stipendija: Zagreb, 16. listopada i Rijeka, 18. listopada

Osmi Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude će se održati u utorak 16. listopada 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te u četvrtak 18. listopada 2012. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.


Institut za razvoj obrazovanja ove godine po prvi puta organizira sajam u dva grada, u Zagrebu i u Rijeci. Sajam je jedinstven događaj u Hrvatskoj gdje učenici, studenti i ostali zainteresirani mogu saznati sve o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Na Sajmu će izlagati više od 30 uglednih institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma bit će Sjedinjene Američke Države, zemlja s preko 4.900 akreditiranih visokih učilišta te s najboljim sveučilištima na svijetu prema međunarodnim rang listama sveučilišta.*

Na 8. Sajmu stipendija i prateće obrazovne ponude izlagat će hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge. Ove godine se očekuje više od 10.000 posjetitelja u Zagrebu i Rijeci, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma su omogućile potpore brojnih partnera, koji će ujedno biti izlagači na Sajmu: Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH (zemlja partner), Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu (glavni partner), Sveučilište u Rijeci (glavni partner), Institute of Higher Education na Sveučilištu Georgia (SAD) (strateški partner), Kelley School of Business sa Sveučilišta Indiana iz SAD-a u suradnji s Međunarodnom diplomskom školom za poslovno upravljanje Zagreb (IGBS Zagreb) (zlatni partner), Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka (donatori i pokrovitelji).

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

 

 

* Izvori:

 

Prema utjecajnoj rang listi Academic Ranking of World Universities (http://www.shanghairanking.com/ARWU2012.html) SAD ima 36 sveučilišta među najboljih 50 na svijetu u 2012. godini, dok prema rang listi Times Higher Education World University Rankings (http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2011-2012/top-400.html) SAD ima 30 sveučilišta među najboljih 50 sveučilišta na svijetu.

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.