Nice&cute: možeš imati sve - i mršaviti i jesti


Autor/Izvor: SUPRA, Jutarnji list170612,

Objavljeno: 7.01.2013.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Nice&cute: možeš imati sve - i mršaviti i jesti

Za sve koje brine postblagdanski višak kila

 

Trenutak kad kažemo „Idem na dijetu“ je individualan, ali u prosjeku je to između 3 i 5 kilograma jer za povećanje jednog konfekcijskog broja treba oko 5 kilograma.  A tada je dobro reagirati jer ih je tada najlakše skinuti. Dovoljno je smanjiti unos za samo 500 kalorija dnevno (na primjer  "minus dva klipića sa si­rom"). To je tjedni gubitak od oko pola kile. Dakle, neznatne promjene u prehrani, kratko­trajan cilj od oko mjesec da­na... Možeš imati sve - i mršaviti i jesti, a ne moraš brojati svaku kaloriju. Poruka je to Vesne Gorički, lije­čnice koja se bavi akupunktu­rom i homeopatijom i kroz čiju ordinaciju su prošli mnogi Zagrepčani s viškom kilograma.

O ovoj temi je s doktoricom Gorički razgovarala Đenada Kučković, prenosimo njen „Zdravstveni karton“ objavljen   u Jutarnjem lista 170612:

 

„Jedne sam večeri, vraćaju­ći se s posla, dok se Zageb između dva naleta monsun­skih pljuskova utapao u ne­vjerojatno jakom mirisu lipova čaja, sjela u peticu nadaju­ći se tihoj vožnji. Iz javnoprijevozne meditativne atmo­sfere trgnuo me iznimno iri­tantan ženski glas. Nisam se mogla koncentrirati na pe­tparački SF koji čitam jer su dvije žene razgovarale o dije­tama. A što više trebaš za dekoncentrirati nekoga s viškom kila?

Dominantna članica mlađahnog i, us­put, vrlo vitkog du­eta, verglala je kao da je go­ne pretili vražićci. Izlila je ci­jelo more savjeta TV doktora, planova za mršavljenje, metoda za brzo skidanje kila (za neke bih se zaklela da su bolne, a valjda i na rubu zakona) i prijateljskih preporuka.

Od  cijele te njezine dijetalne musake, za uho su mi zapele riječi: "Ja ti, kad nabacim 3 kile, idem na dijetu. Ne smiješ se udebljati više. To ti je psihološka granica.“

Ne budi lijena, čim sam iscrpljena ( i iz nekog razloga gladna) ispuzala iz tramvaja na pljusak biblijskih razmjera protiv kojeg moj kišobran za 20 kuna nema šanse, poslala sam mail  dr. Vesni Gorički, lije­čnica koja se bavi akupunktu­rom a kroz njezinu ordinaciju prošlo je cca tisuću debeljuca.…

 

Postoji li neka granica koju nije dobro prijeći u nabacivanju kilogra­ma, trenutak kada se objavlju­je "red alert"?

 

>Trenutak kad kažemo „Idem na dijetu“ je individualan, ali u prosjeku je to između 3 i 5 kilograma jer za povećanje jednog konfekcijskog broja treba oko 5 kilograma. A tada je dobro reagirati jer ih je tada najlakše skinuti. Dovoljno je smanjiti unos za samo 500 kalorija dnevno. To je tjedni gubitak od oko pola kile. Dakle, neznatne promjene u prehrani, kratko­trajan cilj od oko mjesec da­na... Možeš imati sve - i mršaviti i jesti…>

 

Čitam mail dr. Gorički i mislim si kako je to nice&cute. I prekasno za mene. E da mi je um iritantne pametnjakovićke koja mi nije dala čitati u tramvaju! I kad bih se barem sjećala trenutka u kojem sam imala samo 5 kila viška. Kad je to bilo? 19… Ma, neću reći.

Izvažite se. Inače ćete završiti kao ja.“

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.