Modom slaviti zdravo srce! Svjetski dan srca* 2012


foto Getty Images

Autor/Izvor: SUPRA, www.zdravlje.hr, www.daylife.com, Ekran 170212,

Objavljeno: 28.09.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Modom slaviti zdravo srce! Svjetski dan srca* 2012

The Heart Truth's Red Dress Collection 2012. Fashion Show at Hammerstein Ballroom in New York City

 

Među umrlima od srčanih bolesti u Hrvatskoj najviše je žena, čak 56 %. Zapravo se radi o ubojici broj jedan kod žena. Kako potaknuti žene da percipiraju taj rizik? Modom! Evo kako to Amerikanci rade.

Gomila poznatih žena na reviji crvenih haljina u plesnoj dvorani Hammerstein u New Yorku! Chaka Khan, Gloria Estefan, Jenna Elfman, Linda Evans, Rebecca Rominj i mnoge druge, pozivale su svojim prekrasnim crvenim haljina  na oprez: alarmantno puno žena na svijetu strada od bolesti srca. A Amerikanci znaju da je na to žene najučinkovitije upozoriti-modom!

Suprotno uobičajenom mišljenju da bolesti srca pogađaju stariju mušku populaciju, one u jednakoj mjeri pogađaju i žene, no rizik kod žena je znatno podcijenjen. Srčane bolesti i moždani udar uvelike se mogu spriječiti zdravim načinom života:  tjelesnom aktivnosti, pravilnom prehranom, nepušenjem…

 

Celebrityji i revija u crvenim haljinama u plesnoj dvorani Hammerstein u New Yorku  je jedan od  zapaženijih ovogodišnjih događanja usmjerenih na  motiviranje žene da brinu o zdravlju svog srca i postanu zagovarateljice zdravoga načina života u svojoj obitelji!  

 

*Svjetski dan srca 29.rujna 2012. u Hrvatskoj se obilježava  na poziv Svjetske kardiološke federacije, a u organizaciji Zaklade „Hrvatska kuća srca", Hrvatskog kardiološkog društva, Kardioloških medicinskih sestara i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo a prigodna događanja održat će se u 25 hrvatskih gradova u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo i udrugama bolesnika. U prošloj godini u Hrvatskoj je od posljedica srčanožilnih bolesti umrlo 14.319 žena. Zapravo se radi o ubojici broj jedan kod žena koji uzrokuje jednu od tri smrti žena u Hrvatskoj !

 

Iz programa obilježavanja Svjetskog dana srca  u Zagrebu, na Cvjetnom trgu, u subota 29.09.2012.; 10-13 h  izdvajamo:

10,25 Akademik Davor Milčić

10,40 Prezentacija rada s vanjskim automatskim defibrilatorom

12,35 Zumba Fitness

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.