Njoki s umakom od crvene bundeve


IZVOR: zvijezda.hr, zeleni-ponedjeljak.com

Autor/Izvor: SUPRA, www.zeleni-ponedjeljak.com

Objavljeno: 2.10.2012.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Njoki s umakom od crvene bundeve

*zeleni ponedjeljak, meni 20121001

 

Njoki s umakom od crvene bundeve

(IZVOR: *zeleni ponedjeljak, meni 20121001)

Sastojci:

500 g njoka,

700 g crvene bundeve (obične, buternut i dr.),

2 dl sojinog vrhnja za kuhanje,

1 žlica brašna,

oko 700 ml vode,

 žlica (maslinovog) ulja,

2-3 režnja češnjaka,

1/2 žličice kima,

1/2 žličice mljevenog korijandera,

1/2 žličice kurkume,

sol, papar,

peršin,

 ulje


Priprema:

Njoke skuhati u slanoj vodi i ocijediti. Bundevu oguliti i nasjeckati na manje kockice. U sojino vrhnje za kuhanje dobro pjenjačom umiješati brašno. U tavu uliti ulje, dodati sitno nasjeckani češnjak i kim. Čim začini puste miris, umiješati kockice bundeve i zaliti vodom. Paziti da začini ne zagore. Kad voda zavri, dodati ostale začine (kurkumu, korijander, sol i papar). Smanjiti vatru i kuhati oko 15 min, tj. dok bundeva ne omekša, ali ne previše. Ako je ishlapjelo previše vode, dodati još oko 1 dl vode. Kad ponovno zavri, dobro umiješati vrhnje (s brašnom) i kuhati još 2 min. Skinuti s vatre. U pripremljene tanjure staviti njoke i preliti ih umakom. Ukrasiti peršinom te preliti s malo bučinog ulja.


* Zeleni ponedjeljak kampanja je udruge Prijatelji životinja za pomoć ljudima da poboljšaju svoje zdravlje i zdravlje okoliša prelaskom na prehranu namirnicama biljnoga podrijetla jedan dan u tjednu. Ovom kampanjom težimo unaprijeđenju standarda kulture prehrane građana kroz održivo življenje, a time se uključujemo u veliku zajednicu svjetskih država i gradova.

 

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.