Film Klopka - kupiti operaciju za sina izvršavajući ubojstvo


scena iz filma Klopka

Autor/Izvor: www.filmski.net, www.youtube.com

Objavljeno: 12.06.2011.

Printaj članak

Podijeli s prijateljima na:    


Ključne riječi:

Film Klopka - kupiti operaciju za sina izvršavajući ubojstvo

Priča o moralnoj dilemi glavnog junaka – spasiti ili ne život svoga sina tako što će postati unajmljeni ubojica

 

Film Srđana Golubovića prati proces suočavanja roditelja sa potencijalno smrtonosnom bolešću njihova djeteta. Pratimo nastajanje pukotina  u dotad idiličnim odnosima među bračnim partnerima  pod teretom vlastite nemoći: kako nabaviti 26.000 eura za operaciju koja će spasiti  dječakov život. i moralnoj dilemi glavnog junaka – spasiti ili ne život svoga sina tako što će postati  unajmljeni ubojica.

Mladen i Marija  su prosječan beogradski par. Žive kao podstanari, imaju desetogodišnjeg sina Nemanju. Kada Nemanja završi u bolnici zbog srčanog napada, liječnici utvrde da mu je potrebna operacija koja se izvodi u Njemačkoj, a zdravstveno osiguranje ne pokriva taj trošak.

Mariji i Mladenu treba 26.000 eura  kako bi spasili svog sina. Budući da im banka ne odobrava kredit, Marija da oglas u novine. Ubrzo se na oglas javi nepoznati koji daje ponudu: dobit će novac ako ubije jednog poslovnog čovjeka iz krim-miljea.

Može li otac spasiti sina i izgubiti dušu, ili ostati pravedan i cijeloga života žaliti za sinom. Klopka iz koje nema izlaza, film je to o mogućnosti izbora, koji zapravo i ne postoji, priča o čovjeku koji je prinuđen birati između života i smrti vlastitog djeteta, suvremena balkanska verzija ‘Zločina i kazne’.

'Klopka' je imala izvanredno dobre kritike, pogotovo zbog seta najboljih beogradskih glumaca. Film je na Berlinaleu uvršten među deset najznačajnijih u 2007. godini, a pripala mu je čast i da otvori 5. Zagreb film festival. Prava za remake filma već su prodana holivudskim studijima.

Uloge:
Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra, Miki Manojlović, Marko Durović,
Scenario: Melina Pota-Koljević, Srđan Koljević,
Režija: Srdan Golubović,
Zemlja/koprodukcija: Srbija/Njemačka/Mađarska,
Trajanje:
106'

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.