Dossier
Izaberi temu:

ZeGeVegemania 7. i 8. rujna!

Nakon nogometne manije, organizatori najavljuju 11. po redu hrvatsku Veganmaniu koja će se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održati 07. i 08. 09. 2018. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

*Dan vegetarijanstva: zelena jela za plavo more (riba ribi grize rep!)

Svjetski dan vegetarijanstva obilježava se 1. listopada. Povod je to da se podsjetimo na ljetos objavljenu E-kuharica o najboljim morskim jelima bez riba. Danas prenosimo recept „Tofu i čips, riba ribi grize rep“

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Pripreme za Badnjak: krumpir ala bakalar (Zelena jela, plavo more)

Pripreme za Badnjak: najbolja morska jela su ona bez riba, poruka je E-kuharice* „Zelena jela za plavo more” iz koje prenosimo recept „Krumpir ala bakalar“.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Kraj ljeta: najbolja morska jela bez riba (1) POGAČA ala Komiža*

Najbolja morska jela su ona bez riba, poruka je Ekuharice* „Zelena jela za plavo more” iz koje prenosimo recept „Morska pogača a la Komiža“

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Kraj ljeta: morska jela bez riba, recepti „Zelena jela, plavo more”

Morska pašteta, tjestenina s tofuom i povrćem à la tuna, riblji paprikaš bez riba, gljive à la brodet, krumpir à la bakalar, mrkva kao dimljeni losos, tikvica u morskom plaštu, tofu i čips, morski štapići od artičoka, morski burgeri od jackfruita s grahom, sendvič od hladne slanutkove salate à la tuna, pesto, veganski suši i morska pogača à la Komiža recepti su koji će svima pobuditi tek.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

28. 05. 2019._ Osmi VegeSajam

VegeSajam je popularno ekološko i edukativno događanje koje svim zainteresiranima nudi ponudu raznolikih veganskih proizvoda poput: vegekobasica, vegećevapa, vegeburgera, biljnih namaza, popečaka od konoplje ...

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

21.05.2018._ proljetni Vege sajam uvertira jesenskom ZeGeVege Festivalu

Sedmi po redu proljetni VegeSajam održat će se u ponedjeljak 21. 05. 2018., od 8 do 19 sati, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića. Posjetitelje očekuju degustacije, veganska klopa „s nogu”: hamburgeri, kebap, ćevapčići, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski „džepići” punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke...

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Siječanj je idealan za odluke kojima pomažemo svom zdravlju i okolišu

Jedna od pozitivnih odluka na početku godine kojom možemo pomoći svom zdravlju i okolišu je prihvaćanje Vege izazova u trajanju od 30 dana. Zainteresiranima svaki dan pristiže e-mail s receptima i zanimljivim informacijama o namirnicama biljnog podrijetla i prehrambenim navikama

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Jubilarni deseti ZeGeVege 2017.- 08 .i 09. rujna u Zagrebu

ZeGeVege festival održivog življenja ove godine slavi 10. Rođendan! Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u petak 08. rujna i subotu 09. rujna 2017. održat će se hrvatska Veganmania! Očekuje se 40 000 posjetitelja koji će obići stotinjak štandova izlagača zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, i to iz Hrvatske i inozemstva.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Festival održivog življenja ZeGeVege 2016. -2. i 3. rujna na Trgu bana Jelačića

ZeGeVege festival održivog življenja održava se 2. i 3. rujna 2016. na Trgu bana Josipa Jelačića, i to u petak od 9 do 21 sat i subotu od 9 do 19 sati

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

*Advent: Riječki triperi kuhaju tripice - gurmanska baština i tradicija

Ni ovaj advent u Rijeci ne će proći bez Kluba ljubitelja tripica i ***Humanitarnog gastro showa 11. prosinca u 12 sati na Kontu. „Triperi“, "Filekari", „Vampiri“, „Škembari“ nazivi su udruga i klubova ljubitelja ovog tradicionalnog jela od iznutrica. Riječ je, naravno, o tripicama, filekima, vampima ili škembićima, kako god ih zvali po našim regijama, hrani koja redovito prati vrijeme svinjokolje.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Kako pripremiti 3 vrste sushija - hosomaki, uramaki i nigiri?

Sushi je gastronomski simbol Japana, delicija koju mnogi smatraju najzdravijom i najukusnijom hranom na svijetu. Kako pripremiti tri vrste sushija - hosomaki, uramaki i nigiri – imali smo prilike vidjeti iz ruku chefa Alena Košćaka.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

15. studenoga - radionica kuhanja veganske hrane

U subotu 15. 11. 2014. u 10:30 sati u Jurišićevoj 25/Zagreb, održat će se radionica kuhanja na kojoj će zainteresirani moći naučiti više o pripremi zdrave i ukusne veganske hrane. Radionica kuhanja se ne naplaćuju, no od polaznika se očekuje pokrivanje troškova pa Udruga Prijatelji životinja koja organizira ov

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

*VEGE IZAZOV & 15-metarski sendvič!

„Prijatelji životinja“ danas će u podne razveseliti Zagrepčane izradom i degustacijom vege sendviča dugačkog preko 15 metara. Ujedno kreće i VEGE IZAZOV, inicijativa i poziv građanima da u slijedećih 30 dana usvoje zdravije prehrambene navike i postanu vegetarijanci ili vegani. Najupornije očekuju darovi iznenađenja.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

I dok princ Charles zatvara svoj dućan zdrave hrane, naš ZeGeVege niže uspjehe!

Britanski prijestolonasljednikI princ Charles*) proljetos je bio prisiljen zatvoriti svoju prodavaonicu vegetarijanske hrane – jer je zbog slabe prodaje stvarala gubitke. No, naš ZeGeVege festival, promotor vegetarijanske hrane, zdravlja i etičkog načina života privlači sve veću pažnju javnosti. Šesti po redu ZeGeVege 2013. održan je u petak i subotu ( 6. i 7. rujna).

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Zašto se za Martinje jedu pečene guske? I jedan recept

Martinje nije samo gastronomsko uživanje u pečenim guskama i mladom vinu, već je to tradicijski običaj koji slavi svetog Martina. Puno je legendi o Martinu pa možda baš među njima treba potražiti odgovor na pitanje – zašto se za Martinje jedu guske? Predaja iz 371. godine kazuje da su mještani grada Toursa, Martina htjeli proglasiti biskupom, no on se nije osjećao dovoljno dobrim za tak

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Vincekovo*): vino u kuhanju i pečenju

Evo nekoliko coolinarkinih smjernica za upotrebu vina pri kuhanju: Vino a posebno ojačana vina, jelu se obično dodaje na sredini ili pred kraj kuhanja. No, to ovisi i o boji vina: bijelo vino zagrijava se kraće, a crveno dok gotovo ne ispari, a boja ne postane tamna, gotovo smeđa.

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Mlado vino beaujolais stiže točno u ponoć: 3. četvrtak u studenome

"Godišnji prasak" - feštanje i uživanje u vinu nazvanom po vinskoj pokrajini Beaujolais u Burgundiji, počinje zanimljivim ritualom dostave i serviranja. Trećeg četvrtka u mjesecu studenom, minutu poslije ponoći počinje svjetsko natjecanje u tome tko će prv

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Martinje u Japanu: piti vino ili se kupati u njemu?

U nas vjerojatno nema osobe koja nije čula za običaj "krštenja mošta u vino". A u Japanu? U mjesecu studenome, Japanci ne samo da piju, već se i kupaju u vinu. U termama Hakone u podnožju planine Fudži, izlije se u otvoreni bazen s toplom vodom iz vulkanskog izvora, na desetke litar

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

Svjetski tjedan voda, Stockholm 2012: Adio meso, jest ćemo povrće !

Katastrofalna ne­stašica vode koja nam pri­jeti, mogla bi se spriječiti drastičnom promje- nom prehrambenih navika - ovo je jedna od poruka sudio- nika svjetske kon­ferencije o vodama koja je krajem kolovo- za održana u Stockholmu. Naime, u proizvodnji mesa koristi se 5-10 puta više vode n

Tema: dossier hrana - MALO DRUGAČIJA KUHINJA

< 1 2 3 4 5 >

FUNBOX

Život 360 *Humor* Edumar * Mjerači

Dodaj RSS kanal RSS     Posjeti i naše stranice na: FB TW
web by Euroart 93
© 2010 SupraZdravlje. Sva prava pridržana.